La vămile cu Bulgaria s-a introdus controlul maşinii

Din cauza "pestei porcine africane" răspândite la sudul Dunării, Poliţia de Frontieră controlează fizic şi maşinile celor care se prezintă la punctele de trecere a frontierei româno-bulgare pentru a intra în Bulgaria.
bulgaria

Autorităţile bulgare au informat că, în vederea prevenirii răspândirii ,,pestei porcine africane” pe teritoriul Bulgariei, interzic importurile de materii prime şi / sau produse alimentare de origine animală care conţin carne de porc, cu excepţia cazului în care acestea sunt însoţite de o documentaţie veterinară corespunzătoare,

Mai multe regiuni din partea de nord a Bulgariei au fost declarate zone calamitate de ,,pesta porcină africană” şi iau măsuri pentru limitarea răspândirii acesteia pe teritoriul ţării.

În acest context, Poliţia de Frontieră a anunţat că românii care se prezintă la punctele de trecere a frontierei româno-bulgare pentru a intra în Bulgaria pot fi supuşi controlului fizic al mijlocului de transport, urmărindu-se identificarea materiilor prime şi a produselor de origine animală, în vederea confiscări acestora.

Cel mai tranzitat punct de la frontiera româno-bulgară este Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu-Ruse, unde, în primele şase luni ale anului 2019 s-au prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră 1.580.000 persoane (dintre care 839.000 numai pe sensul de ieşire din ţară) si 712.000 de autovehicule.

Valorile de trafic prin vama Giurgiu – Ruse cresc în special pe perioada sezonului estival, atunci când mulţi români tranzitează graniţa pentru a merge să petreacă vacanţa în afara ţării.

Dacă într-o lună din afara sezonului estival, P.T.F. Giurgiu este tranzitat de aproximativ 170.000 de persoane şi 91.000 de mijloace de transport, într-o lună din sezonul estival numărul persoanelor este de peste patru ori mai mare, iar cel al mijloacelor de transport aproape se triplează.

De asemenea, traficul creşte de la an la an, de exemplu, traficul de persoane prin PTF Giurgiu, pe perioada verii, a crescut cu 40% faţă de anul trecut.

Pentru evitarea aglomerărilor, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţa cu Bulgaria.

De altfel, începând cu data de 23 iulie 2019, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat că erealizează lucrări de reabilitare a covorului asfaltic pe Podul Giurgiu-Ruse, pe ambele sensuri de mers, ceea ce va determina creşterea timpului de aşteptare pentru trecerea podului.

Participanţii la traficul transfrontalier pot accesa informaţii privind timpul de aşteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/. Această aplicaţie on-line prezintă o valoare medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp.

 

CITEŞTE ŞI:

Loturile 3 şi 4 ale Autostrăzii Lugoj-Deva vor fi deschise circulaţiei în 2 săptămâni

Rabla Clasic. Persoanele juridice mai au la dispoziţie 11,24 mil. lei

Sectorul automotive, cel mai important angajator din România

 

Adaugati comentariu