Sectorul automotive, cel mai important angajator din România

Groupe Renault România, Continental şi Bosch, companii ce activează în domeniul automotive, se numără printre cei mai buni angajatori din economia românească, potrivit primei ediţii a anuarului "100 Cei  mai buni Angajatori din economie", realizat de Capital Media Production.automotive

Potrivit publicaţiei, sectorul automotive este cel mai important angajator.

Groupe Renault România – 18.000 de angajaţi

Groupe Renault, care a preluat uzina Dacia în 1999, integrează în România toate  activităţile specifice construcţiei automobilului, ceea ce a condus la o performanţă  economică susţinută şi la o varietate de oferte de recrutare pentru specializări  diferite pentru: studii client, design, inginerie, testare, fabricaţie, logistică,  comercializare, servicii de business, post-vânzare, finanţare.

În 2018, Groupe Renault România a avut o cifră de afaceri de 6 miliarde de euro.  Aflat în centrul gamei Global Access, din care fac parte modelele Dacia, produse pe  platforma industrială de la Mioveni, Grupul e lider pe piaţa locală cu mărcile Dacia  şi Renault. Cei peste 18.000 de angajaţi din România inovează în ceea ce priveşte  produsele şi bunele practici, fiind recunoscuţi pentru profesionalismul lor.

Grupul Bosch – 7.800 de angajaţi

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de 25 de ani şi numără 7.800 de  angajaţi în cinci entităţi. În anul 2018, vânzările totale nete, au crescut cu 29% faţă  de 2017, ajungând la 5,6 miliarde de lei (1,2 miliarde de euro).

Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie  pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de  producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un  centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara.

În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele diviziilor  Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi  energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa  electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

 

Citiţi articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

 

Adaugati comentariu