Advertisement

Triton
Home Piaţa auto Flotă verde SUV-ul electric Triton: 8 locuri, 1.100 km autonomie!

SUV-ul electric Triton: 8 locuri, 1.100 km autonomie!

Aici deja nu mai vorbim despre un SUV-uleț, ci despre un autobuz cu aspect de off-roader: Triton Model H are caracteristici și performanțe unice în lumea auto!

Câte super-SUV-uri electrice se anunță în viitorul apropiat! Isteria pornită de Tesla Model X a atins o mulțime de producători, unii consacrați, alții nou-apăruți în industrie. Cele mai celebre sunt cazurile Hummer-ului electric și ale SUV-ului Rivian, dar la o scurtă privire pe net, descoperim o mulțime de astfel de producători.

Cel mai recent exemplu este Triton, dar aici totul este diferit. Vehiculul are dimensiuni colosale și este ultra-rapid. Datele tehnice sunt atât de exagerate, încât nu cred că vor fi păstrate la modelul de stradă, asta dacă va exista unul.  În primul rând, poate transporta 8 persoane sau poate avea un spațiu pentru bagaje de 5.663 litri. Are un ampatament de 3,3 metri, cu mai bine de 30 cm peste cel al lui Audi Q7. În sfârșit, poate tracta 7 tone, caracteristică ce nu ține doar de puterea colsală a celor 4 motoare electrice, ci și de greutatea mașinii, pe care producătorul nu o specifică.

Unimog tractează metrourile de 200 de tone!

Triton

Și, de parcă nu ar fi ”suficient de șocant”, monstrul accelerează până la 96 km/h (60 mph) în 2,9 secunde. Motoarele electrice dispuse în roți dezvoltă un total de 1.500 CP și sunt alimentate de o baterie de 200 kWh, datorită căreia autonomia declarată este de 1.126 km (700 de mile)! Cum ți se pare până acum?

Care este cel mai rapid pick-up din lume?

 

Triton

Producătorul plusează și promite o garanție de 10 ani sau 240.000 km, susținând că pachetul de acumulatori este peste tot ce oferă concurenții acum pe piață:

”Bateriile au jumătate din dimensiunile și greutatea oricărei alte baterii disponibilă actualmente pe glob”, spune compania, care adaugă: ”proiectul a avansat în ultimele 18 luni (…), dar lucrurile au devenit cu adevărat serioase în ultimele 12 luni, când proiectul oficial al echipei Triton Solar a fost anunțat și s-au semnat multiple parteneriate internaționale”.

Triton

Dacă îți dorești tancul Triton, poți depune 5.000 de dolari americani într-un depozit. Însă dacă vrei unul din primele 100 de exemplare, ce aparțin seriei speciale Founder’s Edition, va trebui să adaugi depozitului încă 135.000 USD în maximum 5 zile lucrătoare. Detaliile complete în link-ul de mai jos.

via tritonev.co

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

2035
Flotă verdeJuridic

Comisia Europeană menține 2035 ca termen limită pentru interzicerea vânzărilor de mașini termice noi

După realegerea sa în funcția de președinte al Comisiei Europene, Ursula von...

Rabla Plus
Flotă verdeFonduri publice

Începe o nouă etapă de înscrieri în Programul Rabla Plus 2024

Începând de luni, 22 iulie 2024, ora 10:00, Administrația Fondului pentru Mediu...

Primăria Sectorului 3
Flotă verdeFonduri publice

Primăria Sectorului 3 și-a bugetat 3,1 mil. lei pentru achiziționarea a 28 de vehicule electrice

Primăria Sectorului 3 al Capitalei a lansat licitația pentru achiziția unui număr...

TCO
Flotă verde

Unde a ajuns România pe drumul către mobilitatea electrică? TCO mașini electrice vs TCO mașini termice

Costul total de deținere (TCO) al unei mașini electrice în România, de...