Rivian R1T și R1S au cel mai mic diametru de bracaj din lume! Video!

Câte manevre faceți când întoarceți în oraș? Rivian ne demonstrează cum putem întoarce...pe loc! Pick-up-ul R1T și SUV-ul R1S, care vor intra în producția de serie în a doua jumătate a anului 2020, au un diametru de bracaj... extrem de mic! Foto: RivianRivian R1T

Adio, manevre! Cele două modele ale americanilor de la Rivian profită de sistemul de propulsie cu câte un motor electric dispus în fiecare roată, pentru a realiza o întoarcere completă (360°)… pe loc! Fix ca un tanc. Cele patru motoare sunt coordonate de un computer, care le antrenează cu viteza și în sensul necesare pentru a întoarce mașina în jurul axei verticale, reușind să stabilească cel mai mic diametru de bracaj din segment.

VW Amarok de 258 CP dezvoltă, de fapt, 272 CP!

Firește, dezavantajul constă în tocirea prematură a anvelopelor, dar pe suprafețe alunecoase (pământ, iarbă, zăpadă, gheață și chiar asfalt ud), manevra funcționează perfect, așa cum o demonstrează clipul celor de la Rivian.

Pick-up-ul R1T va avea o lungime de 5,52 m și un ampatament de 3,45 m și va putea tracta 5 tone. Garda la dol în modul de rulare Off-Road va fi de (atenție!) 35,8 cm, fapt care îi va permite traversarea vadurilor de apă adânci de 107,5 cm! Firește, și caracteristicile de off-roader vor fi de top, cu unghiuri de atac/ventral/de degajare de 34°/25°/30°.

Rivian R1T

Vor fi disponibile trei pachete de acumulatori, de 105, 135 și 180 kWh, cel mai mare dintre ele asigurând o autonomie declarată de până la 644 km! Cea mai puternică versiune va avea o putere maximă combinată de 750 CP și un cuplu total de 1.124 Nm și va accelera până la 60 mph (96 km/h) în 3 secunde.

Prețurile vor porni de la 69.000 dolari, iar doritorii pot deja să lanseze o precomandă aici, cu un avans de numai 1.000 de dolari.

 

Adaugati comentariu