Advertisement
Dacia Duster vs Tesla Model X
Home Piaţa auto Autoturisme Dacia Duster vs Tesla Model X vs Hummer H1 – video!

Dacia Duster vs Tesla Model X vs Hummer H1 – video!

Cum se comportă Duster, SUV-ul românesc de clasă mică, într-o luptă umăr la umăr cu Model X, SUV-ul electric de lux american? Descoperă singur în clipul de mai jos!

Aparent, nu există nicio legătură între Dacia Duster și Tesla Model X. Doar aparent, pentru că un canal de youtube din Cehia a pus la încercare cele două modele pe un traseu off-road solicitant. Electric vs termic, electronic vs mecanic, România vs SUA, 15.000 euro vs 95.000 euro, greutate scăzută vs centru de greutate coborât. Ladies and gents, place your bets!

Sigur, la prima vedere, comparația pare complet dezechilibrată, pentru că între cele două modele este o diferență de 80.000 euro și… o tonă. Însă cehii au descoperit că în regim off-road, Dacia Duster face față celor mai dure provocări. Și asta, pentru că Duster este unul dintre puținele SUV-uri de clasă mică dotat cu sistem de tracțiune integrală, diferențial blocabil și are capacități de trecere remarcabile raportate la concurenții din segment: unghi de atac 30 grade, unghi de degajare 34 grade și o gardă la sol de 21 cm (față de 18,3 cm la Stonic, 18,5 cm la Vitara și 17 cm la Citroen C3 Aircross). În plus, Duster este dotat și cu sistem electronic de asistență la coborâri.

Pentru a face întrecerea mai interesantă, cehii au introdus în ecuație și un Duster de prima generație dotat, de asemenea, cu sistem de tracțiune integrală. La final, în scenă își face apariția și un Hummer H1, pentru o secvență… surprinzătoare!

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

kia niro
Autoturisme

Test KIA NIRO HEV. Mărunțiș

Poți fi partizan al benzinarelor mari, atmosferice, al celor mici, supraalimentate, al...

Salonul Auto Bucureşti
Autoturisme

Salonul Auto Bucureşti & Accesorii 2023 a debutat, marţi, la Romexpo

Salonul Auto Bucureşti (SAB) & Accesorii, aflat la cea de-a 20-a ediție,...

Autoturisme

Dacia a comercializat deja 100.000 de mașini prin programul UP&GO

Programul Dacia UP&GO, lansat în septembrie 2021, a atras deja peste 100.000...

AutoturismeGadgets și High-Tech

KIA, îmbunătățiri pentru automobilele sale

Kia a anunțat o serie de îmbunătățiri aduse automobilielor sale, disponibile sub...