Dacia Duster vs Tesla Model X vs Hummer H1 – video!

Cum se comportă Duster, SUV-ul românesc de clasă mică, într-o luptă umăr la umăr cu Model X, SUV-ul electric de lux american? Descoperă singur în clipul de mai jos!
Dacia Duster vs Tesla Model X

Aparent, nu există nicio legătură între Dacia Duster și Tesla Model X. Doar aparent, pentru că un canal de youtube din Cehia a pus la încercare cele două modele pe un traseu off-road solicitant. Electric vs termic, electronic vs mecanic, România vs SUA, 15.000 euro vs 95.000 euro, greutate scăzută vs centru de greutate coborât. Ladies and gents, place your bets!

Sigur, la prima vedere, comparația pare complet dezechilibrată, pentru că între cele două modele este o diferență de 80.000 euro și… o tonă. Însă cehii au descoperit că în regim off-road, Dacia Duster face față celor mai dure provocări. Și asta, pentru că Duster este unul dintre puținele SUV-uri de clasă mică dotat cu sistem de tracțiune integrală, diferențial blocabil și are capacități de trecere remarcabile raportate la concurenții din segment: unghi de atac 30 grade, unghi de degajare 34 grade și o gardă la sol de 21 cm (față de 18,3 cm la Stonic, 18,5 cm la Vitara și 17 cm la Citroen C3 Aircross). În plus, Duster este dotat și cu sistem electronic de asistență la coborâri.

Pentru a face întrecerea mai interesantă, cehii au introdus în ecuație și un Duster de prima generație dotat, de asemenea, cu sistem de tracțiune integrală. La final, în scenă își face apariția și un Hummer H1, pentru o secvență… surprinzătoare!

 

 

Adaugati comentariu