Care este cel mai rapid pick-up din lume?

În ultima perioadă, pick-upurile au devenit cele mai versatile tipuri de autovehicule de pe piață. Iată care este cel mai rapid pick-up din lume!GMC - Hummer EV pick-up

Duse sunt zilele în care pick-up-ul era doar o mașinărie gândită cu unicul scop de a căra încărcături grele între două puncte. Acum, orice pick-up care aspiră la succes, trebuie să accelereze ca un supercar, să aibă emisii zero, să ofere confort de limuzină, să treacă prin zonele dificile precum un off-roader veritabil și, peste toate, să nu-și fi pierdut capacitatea de a căra și de a remorca greutăți imense.

Tesla Cybertruck pick-up

Pare-se, totuși, că ultimul trend în domeniu este acela de a renunța la tot ceea ce este convențional pentru un pick-up (iar cel mai reprezentativ aspect este șasiul, care, în câteva cazuri, inclusiv la Tesla Cybertruck, a dispărut) pentru a scăpa de greutate, favorizând astfel dinamica și sarcina utilă – nota bene – fără a compromite rigiditatea vehiculului. În cazul lui Cybertruck, forma exterioară hilară, ce pare a fi trasată de un copil de 5 ani este, de fapt, genială, prin prisma rezistenței, dar ne vom ocupa de acest subiect într-un articol viitor.

Revenind la subiectul actualului articol, pătrunderea propulsoarelor electrice în segmentul ”greilor” le-a permis noilor modele să stabilească demaraje la fel de rapide ca ale supercarurilor. Astfel, cele mai rapide pick-upuri din lume ce vor apărea în câteva luni, sunt propulsate de motoare electrice, provin din Statele Unite și se numesc Tesla Cybertruck, Rivian R1T și Hummer EV.

Rivian R1T

Fiecare accelerează până la 60 mph (96 km/h) în 3 secunde în cazul versiunii de top (chiar 2,9 s pentru Cybertruck). Tesla stabilește recordul de preț (39.900 $ pentru versiunea de bază, cu un motor, propulsie pe puntea spate și 0-60 mph sub 6,5 s), în timp ce Rivian va porni de la 69.000 $ pentru varianta de bază cu baterie de 105 kW, iar Hummer încă nu a anunțat prețurile.

Cât despre valorile de putere și cuplu dezvoltate, Tesla nu dă informații oficiale (deși se vehiculează 800 CP și 1.356 Nm), Rivian se laudă cu 750 CP și 1.124 Nm, în timp ce viitorul pick-up Hummer va atinge 1.000 CP.

 

Adaugati comentariu