creditorii de asigurări
Home Administrare flote Juridic Șomajul tehnic și programul flexibil de muncă ar putea fi prelungite cu 6 luni

Șomajul tehnic și programul flexibil de muncă ar putea fi prelungite cu 6 luni

Măsurile de sprijin pentru companiile şi angajaţii afectaţi de pandemia de Covid-19, precum șomajul tehnic și programul flexibil de muncă, ar putea fi prelungite cu şase luni, până la 31 iunie 2021, a anunţat, vineri, şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

„A fost propus un proiect de ordonanţă de urgenţă, (…) iniţiat de Ministerul Muncii, care priveşte aplicarea măsurilor de sprijin pentru companiile şi angajaţii afectaţi de pandemie, cu şase luni, până la 31 iunie 2021. Vorbim atât de indemnizaţia pentru șomajul tehnic, cât şi de aplicarea programului flexibil de muncă. Practic, prin această ordonanţă de urgenţă, măsurile de sprijin adoptate de Guvern în perioada stării de alertă pot fi prelungite la 31 iunie 2021 pentru domeniile unde există în continuare restricţii privind desfăşurarea activităţilor sau pentru companiile care solicită program flexibil de muncă pentru angajaţi”, a declarat Ionel Dancă.

Pe de altă parte, Guvernul a adoptat un memorandum pentru evitarea dezangajării fondurilor alocate prin Programul Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD), care vizează alocarea sumei de 40 de milioane de lei pentru acordarea tichetelor de masă pentru persoanele în vârstă de peste 75 de ani cu venit minim sau cu venituri mai mici decât pensia socială minimă.

„Tot pentru continuarea unor măsuri sociale, a fost adoptat un memorandum pentru evitarea dezangajării fondurilor alocate prin Programul Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate. Este vorba, practic, de alocarea unei sume de 40 de milioane de lei pentru acordarea tichetelor de masă pentru persoanele în vârstă de peste 75 de ani cu venit minim sau cu venituri mai mici decât pensia socială minimă, pentru o perioadă de 4 luni, în sumă de 180 de lei pe lună. Numărul beneficiarilor acestei măsuri este de aproximativ 290.000”, a precizat Ionel Dancă

Totodată, Executivul a dezbătut în primă lectură, în şedinţa de joi seară, un proiect de ordonanţă de urgenţă privind introducerea semnăturii electronice în contractele de muncă. „Este încă un pas în digitalizarea relaţiilor dintre instituţiile statului şi cetăţeni”, a explicat Ionel Dancă.

 

CITEȘTE ȘI:

Transportul de mărfuri periculoase pe şosele ar putea fi limitat. Proiect

Măsurile cerute de CNSU pentru controlul pandemiei

Se revine la declarația pe propria răspundere. Doar pe timpul nopții

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

platforme digital
Juridic

UE își concentrează atenția pe munca prin platforme digitale. Sunt vizate și firmele de ridesharing

Parlamentul European și Consiliul European se pregătesc să revoluționeze condițiile de muncă...

semnalizarea rutieră
JuridicSiguranţă rutieră

Codul Rutier, completat cu noi reglementări privind semnalizarea pe șosele

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru modificarea OUG privind circulaţia pe...

euro 7
Juridic

Standardul Euro 7, aprobat. Ce (nu) se schimbă pentru autoturisme și utilitare ușoare

Parlamentul European a dat ”undă verde” noilor norme UE de reducere a...