Advertisement
Michelin e.Primacy floteauto.ro
Home Administrare flote Anvelope Michelin e.Primacy: ce beneficii aduce noua anvelopă eco

Michelin e.Primacy: ce beneficii aduce noua anvelopă eco

Michelin e.Primacy nu pune accentul doar pe rezistența la rulare, ci și pe durabilitate. Tototdată, este imaginea perfectă a viziunii Michelin : ”Totul sustenabil”.

Par vorbe mari, dar, în realitate, situația se rezumă la următoarea frază simplă: Michelin e-Primacy este prima anvelopă pe care compania franceză o dezvoltă ținând cont de impactul pe care îl are asupra mediului pe toată durata de viață. Adică a fost proiectată să aibă amprentă CO2 zero începând de la prima etapă a producției și terminând cu reciclarea.

Michelin e.Primacy floteauto.ro

Este un pas spre țelul Michelin de a deveni o companie cu amprentă de carbon neutră în 2050. Pentru aceasta, instalațiile de producție vor emite cu 50% mai puțin CO2 în 2030 față de 2010, iar anvelopele vor fi cu 50% mai eficiente în 2030 față de 2010.

Michelin e.Primacy în cifre

Noua anvelopă a fost încadrată în clasa A la eficiența energetică și în clasa B la aderența pe carosabil umed, o performanță de care sunt capabile mai puțin de 1% dintre anvelopele de pe piață oferă o combinație A-A sau A-B.

Concret, se pot economisi 0,21 l/100 km, adică aproximativ 80 de euro pe durata de viață a anvelopei. Practic, pe întreaga durată de viață, Michelin e.Primacy emite cu 174 kg mai puțin CO2, În cazul vehiculelor electrice, autonomia crește cu 7%, adică aproximativ 30 km la o autonomie de 400 km.

Michelin e.Primacy floteauto.ro

Cât despre performanță, chiar și după 30.000 km, Michelin e.Primacy poate trece testul european de omologare a unei anvelope noi. Îl poți cumpăra începând cu 1 martie 2021, în 56 de dimensiuni, de la 15 până la 20 de inchi.

Presiunea în anvelope, un factor decisiv!

Constructiv, anvelopa beneficiază de câteva artificii menite să scadă rezistența la înaintare: pereți laterali CoolRunning, care consumă mai puțină energie prin deformare, centură mai suplă, dar la fel de rezistentă, bandă de rulare cu un elastomer special, care reduce rezistența la înaintare, tehnologia Evertread, care distribuie uniform forțele pe banda de rulare și crește durata de viață, precum și tehnologia Evergrip, cu caneluri în formă de U, care întârzie acvaplanarea indiferent de uzura anvelopei.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Anvelope

Firestone lansează Roadhawk 2 ENLITEN

Noua anvelopă de vară Firestone Roadhawk 2 ENLITEN oferă cea mai bună...

consumului de combustibil
Anvelope

Care este impactul anvelopelor asupra consumului de combustibil?

Anvelopele au un impact direct asupra consumului de combustibil al unei flote...

Anvelope
Anvelope

Anvelopele montate pe vehicule electrice au o durată de viață mai scăzută cu 10.000 km. Studiu

Anvelopele montate pe vehicule electrice ar avea o durată de viață, în...

Anvelope

Bridgestone Turanza All Season 6, câștigătoarea testului de Anvelope All-Season pentru SUV-uri 2023

Bridgestone Turanza All Season 6, echipată cu tehnologia ENLITEN, a fost declarată...