Se revine la declarația pe propria răspundere. Doar pe timpul nopții

Premierul Ludovic Orban a anunțat că se va reveni la declaraţia pe propria răspundere pentru circulaţia pe timpul nopţii, precizând că aceasta ar putea fi acceptată şi în format online.declarația pe proprie răspundere

„Este posibil să se accepte pe format online, adică să poţi să arăţi telefonul. Încercăm să vedem cum o reglementăm, astfel încât să nu fie neapărat pe hârtie. Ştiţi cum e, omul când semnează declaraţia pe propria răspundere, se gândeşte de trei ori. (…) Dacă eşti oprit de un echipaj de poliţie şi nu te încadrezi în situaţiile pentru care este permisă deplasarea pe timpul nopţii, eşti amendat”, a spus şeful Executivul.

Ludovic Orban a mai menționat că pe timpul nopţii vor putea rămâne deschise farmaciile sau benzinăriile, iar cetăţenii vor putea merge la serviciu sau la spital.

„De exemplu, nu o să închidem toate magazinele, farmaciile le laşi deschise, benzinăriile le laşi deschise, căci sunt activităţi esenţiale, adică furnizează produse de care ai nevoie”, a explicat premierul Ludovic Orban.

Guvernul va adopta masuri suplimentare pentru controlul pandemiei de Covid-19, precum trecerea intregului invatamant in online, restrictionarea circulatiei pe timpul noptii sau interzicerea petrecerilor private si publice.

Acestea vor fi aplicate de luni, 9 noiembrie.

Romania a inregistrat, joi, un numar record de infectari cu noul coronavirus, 9.714 de cazuri noi. Totodata, 121 de persoane au murit, iar 1.014 pacienti sunt internati in sectiile de Terapie Intensiva din tara.

 

CITEȘTE ȘI:

Prețuri Mercedes-Benz EQV în România: de la 69.000 euro

Rabla. 200 de noi dosare de finanţare pentru persoane juridice

Autostrada Nordului. Noua lege prevede construcția în 4 ani, începând de la 1 ianuarie 2021

 

 

Adaugati comentariu