Advertisement

Preturi Mercedes-Benz EQV in Romania floteauto.ro
Home Piaţa auto Flotă verde Prețuri Mercedes-Benz EQV în România: de la 69.000 euro

Prețuri Mercedes-Benz EQV în România: de la 69.000 euro

În cadrul unei conferințe de presă online, Mercedes-Benz România a prezentat oficial MPV-ul electric EQV. Prețuri Mercedes-Benz EQV în România: de la 69.000 euro cu TVA (57.983 euro + TVA).

Acesta este, în esență, un V-Klasse electric și este deja disponibil pentru comenzi. Nemții au urmărit să păstreze toate calitățile monovolumului V neschimbate. Pentru aceasta, bateria de 90 kWh a fost dispusă sub podea, iar spațiul interior a rămas identic, întreaga caroserie fiind ridicată cu 3,5 cm.

Citește aici testul cu V-Klasse!

Centrul de greutate este mai coborât decât la V-Klasse, iar acumulatorul Li-ion de 100 kWh brut (90 kWh net), este răcit cu apă și încălzit electric iarna, pentru a fi menținut în plaja ideală, de 25-35 grade Celsius.

Preturi Mercedes-Benz EQV in Romania floteauto.ro

La interior, sistemul MBUX cu display de 10,25 inci asigură, pe lângă funcțiile uzuale, activarea de la distanță a climatizării, modificarea setărilor încărcării, operarea sistemului de navigație cu inteligență electrică și accesarea funcțiilor Mercedes me. De asemenea, traseul poate fi optimizat în funcție de stațiile de încărcare din apropierea lui, pentru a simplifica viața șoferului.

Preturi Mercedes-Benz EQV in Romania floteauto.ro

Șoferul are la dispoziție patru programe de funcționare a propulsiei electrice: E+ (oferă 109 CP sau 204 CP la kick-down, 293 Nm și asigură cea mai mare autonomie), E (136 CP, 204 CP cu kickdown, 293 Nm), C (programul standard, cu putere totală de 204 CP 352 Nm) și S (aceleași valori ca în C, dar reacții mai bune la culcarea accelerației).

Prețuri Mercedes-Benz EQV în România – de la 69.000 euro

De asemenea, indiferent de programul selectat, se poate opta și pentru unul dintre cele cinci niveluri de regenerare a energiei. Modul D Auto este implicit și adaptează nivelul de recuperare bazându-se pe informațiile de la asistenții de siguranță, cameră și navi. Celelalte patru niveluri sunt, în ordine, D+, D, D- și D–, unde primul nu recuperează energie, ci face coasting, iar ultimul asigură un nivel de recuperare a energiei de -2m/s².

Preturi Mercedes-Benz EQV in Romania floteauto.ro

Vor exista două versiuni de ampatament: EQV 300 Lung (3.200 mm) și Extralung (3.430 mm). Ambele sunt antrenate de același motor electric, de 204 CP, care asigură o viteză maximă de 140 km/h, ce poate fi extinsă opțional la 160 km/h. Configurația interioară permite adoptarea a 6 sau 8 scaune. Autonomia electrică este de 357 km pentru versiunea lungă, respectiv 355 km pentru cea extralungă, iar cuplarea la prizele de curent continuu de 110 kW permite încărcarea 10-80% în 45 minute.

Citește aici toate informațiile despre EQV!

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

TCO
Flotă verde

Unde a ajuns România pe drumul către mobilitatea electrică? TCO mașini electrice vs TCO mașini termice

Costul total de deținere (TCO) al unei mașini electrice în România, de...

vehicule electrice
Flotă verde

Încărcarea încă încetinește achiziționarea unui vehicul electric. Studiu GiPA

Utilizatorii noi de vehicule electrice sunt mulțumiți de experiența de conducere, deși...

electrificarea flotelor
Flotă verde

Leaseurope către UE: ”Nu forțați electrificarea flotelor corporative. Stimulați-o!”

În loc să forțeze companiile să-și electrifice complet flotele de vehicule, UE...