Schema de ajutor de stat pentru companiile mari va fi lansată săptămâna viitoare

Schema de ajutor de stat de garantare a creditelor pentru companiile mari va deveni operaţională săptămâna viitoare, aceasta urmând să fie administrată de Eximbank.
beneficii extra-salariale

„Am finalizat Convenţia cu EximBank, trece după aceea în CIFGA (Comitetul Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări de la EximBank – n.r.)”, a declarat Florin Cîţu la începutul şedinţei de guvern, răspunzând unei întrebări adresate de premierul Ludovic Orban.

Șeful Guvernului a subliniat că este important ca schema de ajutor de stat să fie implementată, ca în cazul IMM-urilor.

„Convocaţi CIFGA şi luaţi odată decizia, pentru că este o aşteptare mare în privinţa acestei scheme de ajutor de stat. Am aplicat pentru IMM-uri, trebuie să oferim această schemă şi pentru companiile mari. Deci, săptămâna viitoare va fi operaţionalizată”, a afirmat Ludovic Orban.

Numărul estimat al beneficiarilor care pot avea acces la acest produs, care iniţial a fost notificat la Comisia Europeană cu un plafon de garanţii de 8 miliarde de lei şi cu posibilitatea suplimentării, este de 600 de companii, cu o cifră de afaceri de aproximativ 580 de miliarde de lei şi un număr de salariaţi de 1,7 milioane persoane.

Companiile mari vor putea benedicia de credite pentru investiții și pentru capital de lucru garantat într-un procent de până la 80%.

 

CITEȘTE ȘI:

Cum se calculează limitele CO2 impuse în UE

Patru giganți auto dau în judecată Guvernul SUA

CNAIR așteaptă oferte pentru Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 3 Cornetu – Tigveni

 

 

Adaugati comentariu