Patru giganți auto dau în judecată Guvernul SUA

Patru mari producători de autovehicule dau în judecată Guvernul SUA pentru taxele de import pe care le-a impus componentelor auto provenite din China.
Guvernul SUA

Companiile Tesla, Volvo, Ford și Mercedes-Benz sunt nemulțumite de taxele vamale introduse de administrația Trump și solicită rambursarea acestora.

SUA și China și-au impus reciproc impozite la frontieră asupra bunurilor și serviciilor, ca parte a războiului comercial aflat în derulare.

Tensiunile dintre Washington și Beijing au crescut rapid în ultimele săptămâni, în principal în ceea ce privește firmele de tehnologie.

Mercedes-Benz, în dosarul său, a acuzat că Guvernul SUA a generat un război comercial fără precedent și fără limite, cu un impact de peste 500 de miliarde de dolari în importurile din Republica Populară Chineză”.

În cererea sa de chemare în judecată, Tesla a caracterizat noile tarife drept „arbitrare, capricioase, generând abuz de discreție”. Fondatorul Elon Musk dorește ca tarifele să fie anulate împreună cu o „rambursare, cu dobândă” a taxelor de import plătite.

Războiul comercial

Războiul comercial între cele mai mari economii din lume a început în 2018.

Președintele american Donald Trump a acuzat China de practici comerciale neloiale și furt de proprietate intelectuală.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

CNAIR așteaptă oferte pentru Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 3 Cornetu – Tigveni

Cine a câștigat licitația pentru Drumul Expres Brăila – Galați

Ludovic Orban: Galați și Brăila vor fi conectate la traseele rutiere europene

 

Adaugati comentariu