Advertisement

Galați
Home Infrastructură Ludovic Orban: Galați și Brăila vor fi conectate la traseele rutiere europene

Ludovic Orban: Galați și Brăila vor fi conectate la traseele rutiere europene

În următorii 5-6 ani, investiţiile în infastructura de transport vor asigura conectarea municipiilor Galați și Brăila de Coridorul IV paneuropean și de Coridorul IX paneuropean, prin intermediul drumurilor expres, Galați – Brăila, Brăila – Focșani și Brăila – Buzău, a afirmat premierul Ludovic Orban.

”Programul de investiții în infrastructură cuprinde, pe lângă centura Galațiului și drumul expres Galați – Brăila, și realizarea a încă două drumuri expres care au obiectivul de a conecta Galațiul și Brăila de Coridorul IX paneuropean, prin intermediul drumului expres Brăila – Focșani și drumului expres Brăila – Buzău. Pentru toate aceste drumuri expres suntem în faza de realizare a studiilor de fezabilitate, a documentațiilor tehnico-economice, pentru a ajunge cât mai rapid la faza de începere a lucrărilor. Repet, aceste investiții sunt însoțite și de investiția extrem de importantă de dezvoltare a autostrăzii sau drumul expres A7, pe Coridorul IX paneuropean, care să facă legătura între București, Ploiești, Buzău, Focșani, Roman, Pașcani, Suceava, Siret. Şi aici, pe toate cele șase tronsoane de autostradă sau drum expres, profilul va fi stabilit, până la urmă, în funcție de indicii de trafic, ca rezultat al documentațiilor tehnico-economice, profil de autostradă sau de drum expres, repet, pe toate cele șase tronsoane ale A7 avem semnate contracte de realizare a studiilor de fezabilitate și a proiectului tehnic și ele sunt în diferite faze, urmând ca o parte dintre ele să fie realizate cu
finanțare europeană, din facilitatea de reziliență și recuperare”, a explicat șeful Guvernului.

Acesta a adăugat că există un alt proiect legat de Galați, drumul expres Tișița – Albița, aflat în faza de pregătire a documentațiilor tehnico-economice.

Totodată, premierul Ludovic Orban a precizat că prin intermediul Podului de la Brăila, cele două municipii vor fi legate de Constanța, prin intermediul drumurilor expres Brăila – Tulcea și Tulcea – Constanța.

”Marea problemă pe care o are Galațiul și Brăila este un fel de izolare din punct de vedere al conexiunilor cu traseele importante, axele prioritare de transport europene. Din acest motiv, avem un amplu program de investiții pentru a asigura conectarea Galațiului și Brăilei pe mai multe căi. Ca să spun, pilonul acestui plan de conectare este podul de la Brăila. Prin intermediul podului de la Brăila se va realiza conectarea cu Constanța, prin intermediul drumului expres Brăila – Tulcea și al drumului expres Tulcea – Constanța. Această conexiune este foarte importantă pentru că va asigura, practic, legătura cu Coridorul IV paneuropean și, mai ales, cu portul Constanța, o poartă importantă de intrare-ieșire a Europei”, a arătat prim-ministrul.

 

CITEȘTE ȘI:

Poșta Română deschide o nouă rută poștală rutieră: București – Milano

Tarife maxime pentru ridicarea mașinilor staţionate neregulamentar. Proiect

Companiile asiatice conduc cursa inovației în domeniul bateriilor

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Târgu Jiu
Infrastructură

Astăzi se deschide integral circulația pe Varianta Ocolitoare Târgu Jiu. Construcția celor 20 de km a durat 10 ani

Circulația pe întreaga Variantă Ocolitoare Târgu Jiu va fi deschisă, marți, 16...

Paşcani - Suceava
Infrastructură

CNAIR pregătește lansarea licitațiilor pentru construcția Autostrăzii Paşcani – Suceava

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis la Agenţia...

DN 1A
Infrastructură

Au început lucrările de lărgire a DN 1A, la Mogoșoaia. Trebuie finalizate în 10 luni

Au început lucrările de lărgire a DN 1A, pe tronsonul cuprins între...

Valea Oltului
Infrastructură

Rutele ocolitoare în perioada închiderii circulației pe Valea Oltului (DN 7)

În perioada 8 iulie – 9 august 2024, pentru executarea lucrărilor de...