Tarife maxime pentru ridicarea mașinilor staţionate neregulamentar. Proiect

Un proiect de lege care prevede obligaţia administraţiilor publice locale sau a administratorului drumului public de a stabili tarife maxime pentru ridicarea mașinilor staţionate neregulamentar, dar și pentru transportul şi depozitarea acestora va intra în dezbaterea Senatului.
parcate neregulamentar

Astfel, potrivit proiectului, tarifele maxime pentru ridicarea mașinilor staționate neregulamentar, dar și pentru transportul şi depozitarea acestora sunt împărţite în două categorii, în funcţie de masa totală a vehiculului.

1. cu masa totala maxima autorizată de până la 5 tone inclusiv:
– Tarif maxim pentru ridicare 100 lei/unitate;
– Tarif maxim pentru transport – 3 lei/km/unitate;
– Tarif maxim pentru depozitare – 2,5 lei/oră/unitate.

2. cu masa totala maximă autorizată de peste 5 tone:
– Tarif maxim pentru ridicare – 150 lei/unitate;
– Tarif maxim pentru transport – 4,5 lei/km/unitate;
– Tarif maxim pentru depozitare – 5 lei/oră/unitate.

Iniţiativa legislativă mai prevede că aceste tarifele maxime pot fi indexate cu rata inflaţiei şi se revizuiesc prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

Tarifele pentru ridicarea, transportul şi depozitarea vehiculului staţionat neregulamentar sunt stabilite de administraţiile publice locale sau, după caz, administratorul drumului public, în limitele tarifelor maxime. Atât administraţiile publice locale sau, după caz, administratorul drumului public, trebuie să comunice deţinătorului vehiculului, la data ridicării, tarifele percepute.

Încălcarea celor două prevederi este sancţionată cu amendă prevăzută în clasa a V-a de sancţiuni (21 – 100 puncte amendă), cuantumul acesteia fiind de 3.045 – 14.500 lei.

Iniţiativa legislativă modifică şi completează OUG 195/2002, cunoscută şi sub denumirea de Codul Rutier.

Proiectul a fost iniţiat de parlamentarii Cătălin Iliescu, Gabriel Rădulescu şi Costin Moise, care consideră că, în prezent, ridicarea maşinilor poate genera situaţii excesive, prin ignorarea scopului pentru care se realizează acest lucru, respectiv fluidizarea circulaţiei pe drumurile publice.

„Considerăm că iniţiativa va contribui la împiedicarea apariţiei de practici abuzive în domeniul ridicării vehiculelor. Considerăm că, pe de o parte, iniţiativa va împiedica administraţiile publice locale/administratorul drumului public să deturneze scopul ridicării vehiculului într-unul comercial; pe de altă parte, iniţiativa va impiedica sancţionarea de două ori a deţinătorului vehiculului atât prin amenda, cât şi prin tarifele de ridicare, transport şi depozitare. Singura sancţiune trebuie să fie amenda”, şi-au motivat iniţiatorii demersul legislativ.

 

CITEȘTE ȘI:

Companiile asiatice conduc cursa inovației în domeniul bateriilor

Contract pentru VO Târgu Jiu. CNAIR este la a doua încercare

Continental România a fost decorată de președintele Iohannis la 20 de ani de activitate

 

 

Adaugati comentariu