Advertisement

Arval România
Home Interviuri Roxana Lupescu, Arval: ”Piața de leasing operațional s-a dezvoltat extraordinar de mult”

Roxana Lupescu, Arval: ”Piața de leasing operațional s-a dezvoltat extraordinar de mult”

Cu ocazia aniversării a 10 ani de la apariția primului număr al revistei Flote Auto, vă prezentăm atât o retrospectivă a ultimilor 10 ani, cât, mai ales, o perspectivă asupra următoarei decade în viziunea celor mai mari companii de leasing operațional, leasing financiar, management de flote și comercializare auto. Astăzi stăm de vorbă cu Roxana Lupescu, directorul general Arval România.

Cum a fost?

Poate mai mult decât în alte domenii, piața soluțiilor de mobilitate sustenabilă din România are o evoluție direct dependentă de evoluția economiei. Asta se traduce prin faptul că, atunci când economia României crește, piața urmează aceeași tendință, iar momente de criză sunt reflectate fidel în cifre. Cele mai importante momente de cădere ale pieței de leasing operațional din România au apărut în timpul crizei financiare din 2008-2009 și de curând în timpul pandemiei, astfel că din acest punct de vedere evoluția este una sinusoidală.

Cifrele spun însă doar o parte a poveștii. În ultimii 10 ani, piața de leasing operațional din țară s-a dezvoltat extraordinar de mult din punct de vedere al maturității. Avem acum clienți și parteneri care cunosc avantajele leasingului operațional full service și care înțeleg că doar aceasta este soluția pentru dezvoltarea businessului lor.

Nivelul exigenței a crescut constant, iar odată cu el s-a dezvoltat și calitatea serviciilor, iar aceasta este o evoluție normală și așteptată. Din acest punct de vedere Arval este recunoscut în piață ca un furnizor de top pentru soluții complete de mobilitate sustenabilă, care își adaptează și personalizează oferta astfel încât să acopere fiecare cerință a clienților.

Ce va urma?

Există câteva tendințe care ne oferă indicii valoroase cu privire la direcția spre care se îndreaptă piața românească. Spuneam că inclusiv în România observăm o maturizare a pieței care se traduce prin așteptări tot mai complexe din partea clienților. Pe viitor, cei care apelează la soluții de mobilitate sustenabilă vor dori câteva lucruri importante: optimizare de costuri, ușurință în utilizare, și poate cel mai important, o tranziție spre electrificare susținută de furnizorii de soluții, așa cum suntem și noi. Iar eu mă bucur să pot spune că Arval a anticipat corect aceste tendințe și este pregătit pentru viitor.

Serviciile noastre de mobilitate full service degrevează utilizatorul de multe dintre sarcinile repetitive și care consumă timp, în timp ce procesul de digitalizare aduce soluții inovative pentru ca managementul flotelor să se poată face ușor, dar în același timp și cât se poate de eficient. Iar consultații noștri sprijină clienții în alegerea soluțiilor alternative de mobilitate potrivite, și care fac tranziția către electrificare. Semnalele sunt clare că această tendință crește, iar piața trebuie să răspundă solicitărilor clienților.

Cred că cel mai important aspect al următorului deceniu va fi acesta al adaptabilității. Va conta tot mai mult capacitatea de a răspunde solicitărilor tot mai specifice ale clienților și de a putea oferi soluții personalizate, care să răspundă nevoilor punctuale dintr-un anumit moment.

 

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, noiembrie 2023)

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Prezentare RENAULT MASTER 4, model 2024. Triplu salt

MAXUS eDELIVER. Garanția succesului

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

arval
Leasing operaţional

Observatorul Arval pentru Mobilitate 2024: 9 din 10 manageri spun că flotele lor vor crește sau vor rămâne stabile în următorii 3 ani

Majoritatea companiilor românești rămân încrezătoare în viitorul flotelor lor, 88% anticipând stabilitate...

Hidroelectrica
Leasing operaţional

Mega-flotă de 212 autovehicule în leasing operațional pentru Hidroelectrica. Cât va costa

Compania Hidroelectrica SA va închiria un număr de minim 212 autovehicule în...

Romgaz
Leasing operaţional

Romgaz contractează o flotă de 30 de utilitare 4×4 în leasing operațional

Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz intenționează să contracteze un număr de...