Restricții suplimentare, de luni, în Ploiești, Câmpina, Mizil și Băicoi

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a decis, sâmbătă, impunerea, începând de luni, a unor noi restricţii în municipiile Ploieşti şi Câmpina, în orașele Mizil și Băicoi, precum și în mai multe comune, unde rata de infectare cu noul coronavirus depăşeşte trei cazuri la mia de locuitori.
carantină

Potrivit documentelor aferente deciziei CJSU, în 15 unităţi administrativ-teritoriale (UAT) din judeţ rata de infectare cu SARS-CoV-2 este în prezent de peste 3/1.000, iar în şase dintre ele indicele depăşeşte pragul de 4 cazuri.

În aceste condiţii, începând de luni, vor intra în vigoare noi restricţii în Ploieşti, Câmpina, Mizil şi Băicoi, alături de mai multe comune.

În aceste localităţi se închid restaurantele şi cafenelele din spaţii închise, acestea urmând a livra doar la pachet. Rămân deschise, însă doar pentru turiştii cazaţi, restaurantele şi cafenelele din unităţile de cazare precum hoteluri, pensiuni. Cinematografele, instituţiile de spectacole sau concerte, sălile de jocuri de noroc îşi suspendă de asemenea activitatea. Operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc vor putea doar să vândă bilete tip loto.

Conform unor hotărâri anterioare ale CJSU, măsurile legale aferente scenariului în care rata de infectare este de peste 3 cazuri la mia de locuitori sunt deja în vigoare în alte nouă unităţi administrativ-teritoriale, una dintre comunele respective în care sunt în continuare valabile aceste restricţii având acum un indice al îmbolnăvirilor de 1,11.

De asemenea, începând de luni, vor fi valabile restricţii suplimentare privind circulaţia în weekend şi programul magazinelor în oraşul Băicoi şi în comunele Cosminele şi Olari, unde rata de infectare cu noul coronavirus este de peste 4/1/000. Astfel de măsuri sunt deja valabile în alte trei comune.

La Sinaia, restricţiile sunt în vigoare de la începutul săptămânii şi vor rămâne valabile până la finalul săptămânii viitoare.

 

CITEȘTE ȘI:

Carantină zonală prelungită pentru Domneşti, Jilava, Pantelimon şi Voluntari din jud. Ilfov

Legea Kurzarbeit a fost promulgată. Angajatorii pot reduce timpul de muncă al salariaţilor cu până la 80%

Primăria Sect. 1 pregătește ridicarea mașinilor abandonate și a celor parcate neregulamentar

 

 

Adaugati comentariu