Advertisement

sectorului 1
Home Administrare flote Juridic Primăria Sect. 1 pregătește ridicarea mașinilor abandonate și a celor parcate neregulamentar

Primăria Sect. 1 pregătește ridicarea mașinilor abandonate și a celor parcate neregulamentar

Primăria Sectorului 1 a elaborat un proiect de hotărâre de consiliu privind ridicarea maşinilor parcate neregulamentar şi a celor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public/privat al statului, proiect aflat în dezbatere publică, a anunțat primarul de sector, Clotilde Armand.

„Ridicăm maşinile parcate neregulamentar pe domeniul public! Administraţia locală a Sectorului 1 intenţionează să ridice maşinile parcate neregulamentar pe domeniul public al Sectorului 1 sau în alte locuri decât drumul public (zone pietonale, spaţii verzi, scuaruri, parcări de reşedinţă). Pentru decongestionarea traficului, Primăria Sectorului 1 a elaborat un proiect de hotărâre de consiliu privind ridicarea maşinilor parcate neregulamentar şi a celor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public/privat al statului. Acest proiect este pus în dezbatere publică pe site-ul www.primariasector1.ro şi orice persoană interesată îl poate consulta accesând următorul link: https://www.primariasector1.ro/proiecte-supuse-dezbaterii… Potrivit prevederilor art. 7 alin. (4) din Legea 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică locală, republicată, până în data de 12.04.2021, se pot trimite în scris, pe adresele de e-mail registratura@primarias1.ro şi secretariat@primarias1.ro, propuneri, sugestii şi opinii cu valoarea de recomandare privind acest proiect de hotărâre. Totodată, pe site-ul instituţiei, este disponibil şi un formular on-line pentru colectarea propunerilor, opiniilor şi recomandărilor”, a precizat Clotilde Armand.

Proiectul de Regulament prevede că „sunt supuse ridicării, transportului şi depozitării în spaţii special amenajate până la eliberarea lor de către proprietarii/deţinătorii legali vehiculele staţionate neregulamentar pe domeniul public sau în alte locuri decât drumul public (zone pietonale, spaţii verzi, scuaruri, parcări de reşedinţă etc.)”.

Aceluiaşi regulament se supun şi vehiculele staţionate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1 şi vehiculele parcate pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoanele cu handicap. Care este

Procedura propusă pentru ridicarea maşinilor parcate neregulamentar

Acţiunea de ridicare va fi realizată de către Administraţia Domeniului Public Sector 1 sau de către un operator contractat care va deţine autovehicule şi dotarea necesară pentru practicarea activităţii de ridicare a vehiculelor/rulotelor/remorcilor.
Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor principale din Regulament, precum şi dispunerea măsurilor de ridicare se va face de către poliţiştii rutieri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti ori de către poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 1, care vor avea calitatea de agenţi constatatori.

Ridicarea vehiculului nu se dispune, sau dacă a fost dispusă, nu se pune în executare în cazul în care în maşină este vizibilă prezenţa unor persoane. Vehiculele ridicate vor fi depozitate în spaţii special amenajate în acest scop pe teritoriul Municipiului Bucureşti şi dotate cu tot ceea ce este necesar pentru desfăşurarea acestei activităţi.

Tarifele pentru a recupera o maşină ridicată

Eliberarea vehiculului se va face numai proprietarului/deţinătorului/utilizatorului legal al acestuia şi doar după achitarea tarifelor de ridicare, transport şi depozitare, în baza certificatului de înmatriculare/înregistrare în original sau a oricărui act din care să rezulte dreptul de proprietate sau folosinţă asupra vehiclului/remorcii/rulotei.

Tarifele de ridicare sunt: 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, şi 270 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.

Tarifele de transport sunt de 150 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de până la 5 tone, inclusiv, şi 200 de lei pentru vehicule cu masa maxim autorizată de peste 5 tone.

Tariful de depozitare este de 75 de lei în primele 24 de ore şi 25 de lei/pe zi după intervalul de 24 de ore.

 

CITEȘTE ȘI:

Fonduri europene pentru documentația Drumului Expres dintre Satu Mare și granița cu Ungaria

Traficul din vama Sculeni, care intra în reabilitare, ar putea fi redirecționat prin PTF Lipcani-Rădăuți Prut

82% dintre conducătorii auto ar utiliza o maşină electrică

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Înverzirea flotelor corporative
Flotă verdeJuridic

Înverzirea flotelor corporative. Consultarea europeană se apropie de final

Deschisă în februarie 2023, consultarea publică a Comisiei Europene privind ecologizarea flotelor...

permisul de conducere
Juridic

Emiterea duplicatului permisului de conducere este disponibilă și online

Începând cu luna iunie, șoferii care și-au pierdut permisul de conducere sau...

permis auto
Juridic

Când poate conduce un minor cu permis auto categoriile B şi BE. Proiect

Un minor în vârstă de 17 ani care deţine permis auto categoriile...

drogați
Juridic

Șoferii prinși băuți sau drogați la volan rămân fără carnet 10 ani

Șoferii prinşi la volan cu o alcoolemie mai mare de 0,8/mie sau...