Traficul din vama Sculeni, care intra in reabilitare, ar putea fi redirecționat prin PTF Lipcani-Rădăuți Prut

În contextul demarării în scurt timp a lucrărilor de reconstrucţie la postul vamal Sculeni (jud. Iași), aflat la granița cu Republica Moldova, a fost propusă redirecţionarea traficului spre punctul de trecere al frontierei Lipcani-Rădăuţi Prut, conform ANAF.
Lipcani-Rădăuţi Prut

Reprezentanţii Direcţiei Generale a Vămilor din cadrul ANAF şi cei ai Serviciului Vamal al Republicii Moldova au avut o întâlnire în cadrul căreia s-au pus de acord asupra unui set de acţiuni destinate consolidării cooperării transfrontaliere între cele două ţări.

Principalele subiecte abordate au fost implementarea şi actualizarea Planului de colaborare bilaterală, reabilitarea infrastructurii celor mai tranzitate posturi vamale, Conceptul privind procedurile de vămuire comună şi intensificarea măsurilor de protecţie la frontieră împotriva Covid-19.

Unul dintre subiectele discutat în cadrul şedinţei bilaterale l-a constituit stadiul de implementare a proiectului major de investiţii ce vizează reabilitarea şi modernizarea punctelor de trecere „Sculeni-Sculeni”, „Leuşeni-Albiţa” şi „Giurgiuleşti-Giurgiuleşti”. Astfel că, în contextul demarării în scurt timp a lucrărilor de reconstrucţie la postul vamal Sculeni, a fost propusă redirecţionarea traficului spre punctul de trecere al frontierei Lipcani-Rădăuţi Prut.

La încheierea reuniunii, cele două părţi au semnat un Plan de acţiuni în scopul intensificării măsurilor de protecţie la frontieră împotriva COVID-19, dar şi în vederea fluidizării traficului de Sărbătorile Pascale, în cazul în care se va înregistra un număr mai mare al mijloacelor de transport la intrare sau ieşire din cele două ţări.

 

CITEȘTE ȘI:

82% dintre conducătorii auto din România ar utiliza o maşină electrică

Daimler va retehnologiza două fabrici din Germania pentru producția de mașini electrice

Carantină prelungită pentru localităţile Berceni, Otopeni şi Brăneşti din jud. Ilfov

 

 

Adaugati comentariu