Daimler va retehnologiza două fabrici din Germania pentru producția de mașini electrice

Daimler AG, producătorul Mercedes-Benz, va accelera trecerea la vehiculele electrice și va retehnologiza două dintre cele mai vechi fabrici din Germania pentru producția de mașini ”verzi”, transmite Reuters.daimler

Cel mai mare producător mondial de automobile de lux şi vehicule comerciale se aşteaptă ca în acest an să înregistreze venituri şi câştiguri semnificativ mai ridicate decât în 2020, când vânzările au fost sever afectate de efectele pandemiei de coronavirus (COVID-19).

La fel ca şi rivalii germani BMW şi Volkswagen, Daimler a beneficiat în semestrul doi din 2020 de majorarea cererii în China pentru maşinile de lux, ceea ce a atenuat declinul vânzărilor din primul semestru. Dar ritmul producţiei nu a putut fi menţinut din cauza lipsei semiconductorilor, a menţionat Daimler.

Prognozele referitoare la pagubele provocate întregului sector auto sunt sumbre. Firma de consultanţă AlixPartners susţine că problemele în aprovizionarea cu cipuri ar putea să reducă vânzările producătorilor auto cu 61 de miliarde de dolari în acest an. La rândul său, firma IHS Markit se aşteaptă ca producţia a aproximativ un milion de vehicule să sufere întârzieri în primul trimestru din 2021.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Franța intră în a treia carantină națională. Care sunt amenzile pentru nerespectarea restricțiilor

A fost deblocată licitația pentru construcția Lotului 2 de pe Autostrada Lugoj – Deva, cu tot cu tunelurile pentru urși

Licitație pentru completarea studiului de fezabilitate la Autostrada Brașov – Făgăraș

 

 

Adaugati comentariu