Franța intră în a treia carantină națională. Care sunt amenzile pentru nerespectarea restricțiilor

Președintele Emmanuel Macron a anunțat, miercuri seara, extinderea măsurilor de carantină în toată Franța, până în data de 2 mai, invocând îngrijorările provocate de cel de-al treilea val al pandemiei.Franța

Astfel, restricțiile de circulație pe timpul noptii între orele 19:00 – 6:00 au fost extinse la nivel național, iar, în restul zilei, deplasările sunt limitate la cel mult 10 km de casă.

Pe timpul nopții, deplasările sunt posibile tot cu motive bine întemeiate, care trebuie prezentate în cadrul unui certificat derogatoriu.

În plus, 19 departamente sunt afectate de restricții inasprite pe timpul zilei, între orele 6:00 – 19:00: Aisne, Alpes-Maritimes, Aube, Essonne, Eure, Hauts-de-Seine, Nièvre, Nord, Oise, Paris, Pas-de-Calais, Rhône, Seine-et-Marne, Seine-Saint-Denis, Seine-Maritime, Somme, Val-de-Marne, Val-d’Oise si Yvelines.

Persoanele care nu au domiciliul în aceste 19 departamente, pot calatori doar cu motive bine întemeiate, care deasemenea trebuie prezentate într-un ”certificat excepțional” de deplasare. Sunt scutite de la prezentarea documentului, persoanele care domiciliază în cele 19 departamente. În cazul acestora, deplasarea este permisă doar pe o rază de 10 km în jurul locuinței.

În ceea ce-i privește pe șoferii profesioniști, aceștia trebuie sp prezinte un certificat de la angajator pentru a dovedi că se află într-o călătorie de afaceri.

Potrivit autorităților franceze, nerespectarea tuturor acestor măsuri va avea ca rezultat aplicarea unor sancțiuni care pot ajunge la 3.750 de euro și chiar la închisoare:

  • Prima sancțiune: o amendă de 135 de euro, majorată la 375 de euro (în caz de neplată);
  • In cazul unei infracțiuni repetate în termen de 15 zile: amendî de 200 de euro, majorată la 450 de euro (în caz de neplată);
  • Dupa 3 infracțiuni în 30 de zile: amendă de 3.750 de euro și 6 luni închisoare.

Pentru weekendul acesta, când este Paștele catolic, oamenii se vor putea deplasa către destinațiile dorite.

Franța a înregistrat de la începutul pandemiei peste 4,6 milioane de cazuri de infecții cu SARS-CoV-2, iar numărul deceselor se apropie de 95.500.

 

CITEȘTE ȘI:

Exproprieri finalizate pentru construcția drumului de legătură DN 5 – Vama Giurgiu

A fost deblocată licitația pentru construcția Lotului 2 de pe Autostrada Lugoj – Deva, cu tot cu tunelurile pentru urși

Licitație pentru completarea studiului de fezabilitate la Autostrada Brașov – Făgăraș

 

 

Adaugati comentariu