Exproprieri finalizate pentru construcția drumului de legătură dintre DN 5 și Vama Giurgiu

Ultimele exproprieri pentru drumul de legătură dintre Vama Giurgiu şi DN 5 au fost adoptate în şedinţa Guvernului de miercuri, a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.
Sânmartin

„Am adoptat în şedinţa de Guvern ultimele exproprieri necesare pentru drumul de legătură între Vama Giurgiu şi DN 5, este vorba de acel proiect de drum de 6 kilometri, un drum expres, fără intersecţii la nivel, un drum cu separatoare pe mijloc, un drum modern, care pleacă fix de la ieşirea din Vama Giurgiu sau de la intrarea în ţară, depinde cum ne uităm, şi ocoleşte complet municipiul Giurgiu. Un proiect care are, ca termen de finalizare promis de constructor, sfârşitul acestui an”, a explicat Cătălin Drulă.

Antreprenorul este societatea Porr Construct, iar valoarea contractului este de 106,6 milioane de lei fără TVA.

Șoseaua va fi construită din fonduri europene nerambursabile.

Drumul de legătură DN 5 km 60+500 – Șoseaua de Centură – Vama Giugiu km 61+400, în lungime 5,72 km, are ca scop principal asigurarea conexiunii rutiere între DN5 si punctul de trecere a frontierei Giurgiu.

Drumul de legătură se desprinde din DN 5, la km 56+197, printr-o intersecție giratorie și se continuă spre sud, intersectându-se cu DN 5 și DJ 507, printr-un alt sens giratoriu la km 62+404. Șoseaua ajunge în sensul giratoriu de la punctul vamal prin Strada Unirii, aceasta urmând a fi reabilitată la 2 benzi pe sens, cu aceeași structură ca a variantei ocolitoare.

 

 

CITEȘTE ȘI:

A apărut revista FLOTE AUTO, martie 2021

Percheziţii la service-uri auto care ar fi supraevaluat costurile reparaţiilor în baza poliţelor RCA

Xiaomi intra în cursa vehiculelor electrice, planificând investiții de 10 mld. dolari

 

 

Adaugati comentariu