Xiaomi intra în cursa vehiculelor electrice, planificând investiții de 10 mld. dolari

Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi Corp intră pe piața vehiculelor electrice, intenționând să investească 10 miliarde de dolari pe parcursul a zece ani. Scopul gigantului tehnologic chinez este să „ofere vehicule electrice inteligente de calitate”, relatează BBC.xiaomi

Xiaomi este al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume după Apple și Samsung, potrivit companiei de date Canalys.

Compania va intra pe piața extrem de competitivă a tehnologiilor pentru mașini electrice, care include și rivalii Apple și Huawei.

Xiaomi Corp va înființa o filială deținută integral, cu o investiție inițială de aproximativ 1,5 miliarde de dolari, iar directorul executiv al companiei, Lei Jun, va conduce și noua afacere.

„Decizia a fost luată după numeroase runde de deliberare între toți partenerii noștri, iar acesta va fi ultimul proiect antreprenorial major din viața mea”, a spus Lei Jun.

Până în prezent, compania nu a dat nicio detaliu dacă va produce modele ieftine sau dacă va viza segmentul de vârf al pieței.

Până acum, și alte companii chineze de tehnologie și-au anunțat intenția de a produce mașini sau de a se asocia cu constructorii auto pentru a produce noi tehnologii de conducere.

Baidu a anunțat, în ianuarie, că va intra pe segmentul mașinilor electrice, iar Alibaba a format deja o societate mixtă cu producătorul auto SAIC.

În același timp, Didi Chuxing colaborează cu producătorul de automobile BYD pentru a produce vehicule electrice special concepute pentru serviciile sale.

 

CITEȘTE ȘI:

A fost lansată licitaţia pentru documentaţia tehnică a Drumului Expres Bucureşti – Târgovişte

Implementarea pașaportului Covid-19 la nivel european. Adeverința electronică verde

Podul peste Canalul Călărași, de pe DN 3B, intră în reparații capitale

 

 

Adaugati comentariu