Advertisement

Home Piaţa auto Industrie auto Renault va construi modele pentru Mitsubishi în Europa!

Renault va construi modele pentru Mitsubishi în Europa!

Renault va construi două noi „modele surori” pentru Mitsubishi Motors, partenerul său de alianță. Potrivit Automotive News, termenul anunțat este 2023. Implicit, așa cum s-a speculat în ultima vreme, producătorul auto japonez anulează decizia de lichidare a operațiunilor din Europa.

Decizia Grupului, potrivit comunicatului de presă, prevede lansarea unor modele „bazate pe aceleași platforme, dar cu diferențieri, reflectând ADN-ul mărcii Mitsubishi”. Se precizează, de asemenea, că noile modele vor fi vândute pe „piețele europene importante selectate”.

Practic este vorba despre un mix între nou lansatul SUV hibrid Mitsubishi Eclipse Cross și modelele surori dezvoltate de Renault. Iar acesta va permite Mitsubishi să fie mai competitivă pe piață. Vehiculele vor fi versiuni ale „best-seller-urilor de pe piața europeană care îndeplinesc deja reglementările”, referire, evidentă, la normele de poluare. În momentul de față, cele mai bine vândute modele Renault din Europa sunt Clio și Captur, ambele beneficiind de platforme noi. Mai mult,

CEO-ul Mitsubishi Motors, Takao Kato, a declarat că decizia de a apela la modele dezvoltate pe Renault este o oportunitate de a câștiga noi cumpărători. Și a precizat, în egală măsură, că Mitsubishi nu va dezvolta modele de la zero pentru Europa. ””Mitsubishi a implementat reforme structurale în Europa. Decizia noastră rămâne aceea anunțată în iulie 2020, în planul de afaceri pe termen mediu. Mai precis, de a îngheța dezvoltarea de noi mașini pentru piața europeană”, a afirmat Kato.

Câștigă și Mitsubishi, dar și Renault

Gama Mitsubishi în Europa este formată acum din Mirage/Space Star, SUV-ul hibrid mediu Outlander și SUV-ul compact Eclipse Cross. Cel din urmă, lansat în 2017, a primit recent o versiune plug-in hibrid. Vânzările Mitsubishi în Europa, inclusiv în Marea Britanie și țările din afara UE, au scăzut cu 30% anul trecut, la 103.411, de la 148.248, potrivit ACEA.

Decizia Renault vine să confirme informațiile apărute la începutul acestui an că Renault ar putea deveni un partener de producție pentru producătorul auto japonez. În plus, el se înscrie în intenția noului CEO Renault, Luca de Meo, de a crește rata de utilizare a facilităților de producție din Franța.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Industrie auto

IAA Transportation 2024: spre o expoziție cu adevărat globală și inovatoare. Surpriza: KIA

Cel puțin în ceea ce privește vehiculele comerciale, IAA Transportation 2024 va...

Volkswagen
BusinessIndustrie auto

Volkswagen redirecționează o treime din investițiile în mașini electrice către modelele diesel și pe benzină

Confruntați cu realitatea unei piețe electrice aflate în dificultate, producătorii își reajustează...

Stellantis
FiscalitateIndustrie auto

Stellantis denunță taxele vamale europene pentru vehiculele electrice din China

Producătorul franco-italiano-american Stellantis a deplâns decizia Comisiei Europene care prevede o creștere...

acea
Flotă verdeIndustrie auto

ACEA, despre taxarea importurilor din China: Concurența sănătoasă stimulează inovația și alegerea consumatorilor

Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a luat act de faptul că...