Advertisement

Noul Renault ZOE
Home Piaţa auto Analize de piață Record Renault ZOE, cel mai bine vândut EV în Europa

Record Renault ZOE, cel mai bine vândut EV în Europa

Emblematica citadină franceză reușește vânzări excepționale: în iunie 2020, 10.342 unități au fost comercializate, un record Renault ZOE, care își triplează vânzările din luna mai și conduce clasamentul electricelor în primele 6 luni.

Impactul pe care pandemia l-a avut asupra industriei auto a fost devastator. Totuși, vehiculele electrice, care au beneficiat de discounturi tot mai mari din partea guvernelor europene, au înregistrat creșteri consistente ale vânzărilor.

Site-ul ev-sales.blogspot.com a publicat clasamentul vânzărilor de vehicule plug-in în prima jumătate de an. Acestea includ atât vehiculele pur electrice, cât și pe cele plug-in hybrid.

Record Renault ZOE: îl depășește pe Model 3

Luptă mare între primele două modele clasate, Renault ZOE și Tesla Model 3, pe care le despart 3.342 unități în prima jumătate a anului. Interesant este că diferența s-a înregistrat în ultima lună, iunie, în care ZOE a vândut cu 3.118 unități peste Model 3, în primele 5 luni, cele două modele luptându-se umăr la umăr. La sfârșitul anului trecut, pozițiile celor două modele erau inversate. Este prima dată în istoria modelului ZOE, când acesta trece de pragul de 10.000 de unități vândute într-o lună în Europa.

Prima surpriză din clasament este VW e-Golf, care continuă să impresioneze, deși a fost lansat în 2013, la Salonul Auto de la Frankfurt, iar singurul update a fost în 2017, când a primit o baterie de 35,8 kWh, cu 11,6 kWh peste cea cu care a fost lansat. Acesta a rămas în producție datorită cererii mari și din cauza întârzierii compactei ID.3, care a avut probleme de software.

Vanzari EV prima jumatate 2020 record Renault ZOE

Pe a patra poziție întâlnim primul SUV premium, Audi e-Tron, urmat îndeaproape de proaspătul hatch mic Peugeot e-208, care, însă, câștigă teren: în iunie a avut un plus de 707 unități față de marele neamț. Pe pozițiile 6 și 7 se clasează Nissan Leaf și Hyundai Kona EV.

Singurul plug-in hybrid care s-a insinuat în primele 8 modele cu încărcare la priză este Mitsubishi Outlander PHEV (între e-Golf și e-Tron), fapt îmbucurător, în contextul în care Mitsubishi sistează toate prezentările de modele noi pe piața din Europa din cauza dificultăților financiare.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AutoturismeFlotă verdeIndustrie auto

Sunt SUV-urile electrice o investiție bună?

Nu mai este o noutate faptul că piața autoturismelor electrice este în...

2035
Flotă verdeJuridic

Comisia Europeană menține 2035 ca termen limită pentru interzicerea vânzărilor de mașini termice noi

După realegerea sa în funcția de președinte al Comisiei Europene, Ursula von...

Rabla Plus
Flotă verdeFonduri publice

Începe o nouă etapă de înscrieri în Programul Rabla Plus 2024

Începând de luni, 22 iulie 2024, ora 10:00, Administrația Fondului pentru Mediu...

Primăria Sectorului 3
Flotă verdeFonduri publice

Primăria Sectorului 3 și-a bugetat 3,1 mil. lei pentru achiziționarea a 28 de vehicule electrice

Primăria Sectorului 3 al Capitalei a lansat licitația pentru achiziția unui număr...