Dr. Auto
Home Administrare flote Service Recomandări Dr. Auto: Pleacă liniștit în vacanță!

Recomandări Dr. Auto: Pleacă liniștit în vacanță!

O verificare a mașinii înainte de vacanță te poate scuti de multe inconveniente. Cel mai important, te poate ajuta să eviți probleme ce țin de securitatea și siguranța ta, precum și a pasagerilor, dar și a celorlalti participanți la trafic. Cum să facem lucrurile mai bine și mai simplu? Sfaturi de la profesioniștii rețelei Dr. Auto.

Orice problemă la mașină îți poate ruina vacanța din multe puncte de vedere. Pornind de cel financiar și ajungând la alte lucruri, mult mai grave.

Gabriel Căsăneanu, service Doctor Auto EXCLUSIV MOTORS (Bacău): „Înainte de a pleca în vacanță acordă atenție calității aerului din mașina ta. Te sfătuim să efectuezi igienizarea instalației de aer condiționat, deoarece o mare cantitate de bacterii și alergeni se pot dezvolta în interiorul sistemului de climatizare și când ventilația este pornită aceștia se împrăștie în întreg autoturismul. Și nu uita de filtrul de polen! Îți va asigura protecție împotriva prafului, polenului și mizeriei de afară. Pentru sănătatea pasagerilor este vital ca aerul din habitaclu să fie curat. Vei evita astfel potențiale probleme respiratorii, pentru că lipsa igienizării periodice și utilizarea necorespunzătoare a aerului condiționat poate declanșa boli respiratorii, cu efecte grave asupra sănătății. Nu sunt de neglijat nici efectele pentru cei care suferă de boli cronice (efectele bolilor în cazul persoanelor care au tensiunea arterială scăzută, care suferă de artrită sau astm bronșic sunt intensificate).”

Cristian Pungă, service Doctor Auto DAS AUTO GARAGE (București): „În afara reviziilor, un element extrem de important de care trebuie ținut cont este lichidul de frână, pe care, din păcate, îl omitem de multe ori. Recomandarea principalilor producători este să îl înlocuiți la fiecare 30.000 km. Calitatea lui se verifică destul de ușor, schimbarea se poate efectua extrem de rapid, dar cel mai important, poate avea o influență majoră asupra modului în care răspunde sistemul de frânare. Mai mult, pericolul la care vă puteți expune este cu atât mai mare având în vedere călătoriile destul de lungi unde și temperatura joacă un rol major. Ea poate duce lichidul de frână mai repede la punctul de fierbere, rezultând o frânare ineficientă.”

Aurel Costache, service Doctor Auto-MARSHAL (Vâlcea): „Reține că presiunea incorectă din anvelope creşte consumul de carburant, influenţează distanţele de frânare și manevrabilitatea, și nu în ultimul rând, va conduce la o uzură prematură a anvelopelor. De asemenea, trebuie făcută și o verificare vizuală a suprafeței de rulare și a flancurilor anvelopei, pentru evidențierea eventualelor defecte/accidente datorate utilizării. Nu în ultimul rând, se face o verificare cu cheia dinamometrică a strângerii prezoanelor. Odată cu verificarea anvelopelor, putem efectua o verificare rapidă a geometriei trenului de rulare, pentru a ne asigura că sistemul tău de suspensie și componentele de direcție ale vehiculului sunt în stare bună si reglate. În plus, verifică luminile interioare și exterioare pentru a te asigura că totul funcționează corect. Testează lamelele ștergătoarelor pentru semne de uzură și înlocuiește-le dacă este necesar”.

Dr. Auto

În service-urile din rețeaua Dr. Auto vei găsi servicii de calitate pentru toate buzunarele, asigurate de tehnicieni cu ani de experiență și formare profesională continuă. Promisiunile noastre: calitate, acuratețe în diagnosticare, gama complexă de servicii. De la servicii esențiale, de bază, până la cele mai complexe lucrări de reparații auto, rețeaua Dr. Auto este gata să te ajute, fie că ai nevoie de o verificare de rutină, de întreținere regulata sau de reparații capitale. Cu o acoperire națională avantajoasa, ne găsești răspândiți în toată țara, în principalele orașe din România și continuăm să creștem de la an la an! Iubim mașinile și punem pasiune în ceea ce facem!

 

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, iunie 2022)

 

 

CITEȘTE ȘI:

FIAT Doblò și E-Doblò. Instrumentul perfect pentru oraș

Colaborarea dintre Toyota și Stellantis va fi extinsă

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Dacia
Service

Vehicul de înlocuire. Mobilitate 100% cu Dacia

Începând din luna iunie 2023, clienții Dacia ale căror vehicule sunt afectate...

reparații auto
AsigurăriService

9 din 10 români vor publicarea unor prețuri de referință pe piața de reparații auto

9 din 10 români (93%) consideră că ar fi benefică publicarea anuală,...

Service

Calea către service-uri auto incluzive

Un studiu recent al celor de la Castrol identifică cinci pași cheie...

RAR
Service

RAR: Conflictele dintre clienți și service-urile auto, la masa negocierilor

Registrul Auto Român (RAR) a implementat o soluție rapidă de rezolvare a...