doblo
Home Piaţa auto Vehicule comerciale uşoare FIAT Doblò și E-Doblò. Instrumentul perfect pentru oraș

FIAT Doblò și E-Doblò. Instrumentul perfect pentru oraș

A cincea generație a modelului Doblò oferă nu doar o nouă versiune a modelului din segmentul C-VAN, ci și, grație versiunii E-Doblò, o continuare a procesului de electrificare inițiat de marcă.

Cea mai recentă versiune a acestui model de succes C-VAN, noul Doblò este la cel mai înalt nivel în ceea ce privește versatilitatea, sarcina utilă și siguranță. Flexibil, spațios și conceput pentru a răspunde oricărei cerințe ale clienților, modelul este un partener atractiv pentru familii, în versiunea pentru pasageri, dar și un instrument perfect pentru mobilitatea urbană a profesioniștilor.

Doblò VAN este disponibil cu motor cu ardere electrică și termică. În plus, prin odată cu lansarea noului E-Doblò, marca continuă procesele de electrificare inițiate în ultimii ani. Reamintim, FIAT și-a propus ca până în 2024 să ofere o versiune complet electrică pentru fiecare model nou din Europa și, în egală măsură, să pună pe piață o gamă complet electrică din 2027. Mai mult, Noul E-Doblò atinge o dublă piatră de hotar: este al treilea model electric pentru FIAT, după debutul Noului 500 și E-Ulysse, și este al treilea vehicul electric pentru FIAT PROFESSIONAL, după E-Ducato și E-Scudo.

Doblò – flexibilitate pentru a acoperi orice nevoi

Noul Doblò este un exemplu de flexibilitate. Lucru probat de faptul că este disponibil în două lungimi și trei configurații diferite (VAN, Crew Cab, Combi) și oferă o gamă largă de motoare care sunt capabile să satisfacă orice nevoi.

A fost acordată o atenție deosebită confortului vehiculului în faza de proiectare pentru a lua în considerare nevoile profesioniștilor care își folosesc vehiculul opt sau mai multe ore pe zi. Scopul este de a oferi o experiență de lucru fără stres, cu izolație fonică și suspensie concepute pentru a reduce denivelările și vibrațiile.

În plus, în procesul de dezvoltare al lui Doblò au fost urmărite ca priorități și ceea ce oficialii mărcii numesc ”Magic Features”. Mai exact, dotări și caracteristici menite să ofere vehiculului un plus în ceea ce privește modularitatea, durabilitatea și siguranța, făcându-l un partener de lucru și mai fiabil, versatil și flexibil.

doblo

Magic Cargo permite o creștere cu 0,5 m 3 a volumului încărcăturii și posibilitatea de a încărca obiecte lungi, cum ar fi țevi sau scări, care ajung până la 3,4 m. Pentru a crește și mai mult spațiul, este posibil să ridicați scaunul pe partea pasagerului și să utilizați compartimentul de dedesubt pentru cutii sau obiecte fragile. Există, de asemenea, o masă rotativă, care permite transformarea cabinei Doblò într-un birou mobil atunci când staționați.

Apoi este vorba despre Magic Mirror. Mai exact, o oglindă retrovizoare digitală de 5” care oferă trei tipuri de imagini diferite: o oglindă retrovizoare, o vedere completă a zonei unghiului mort și cameră de parcare spate, care îmbunătățește vizibilitatea și siguranța în manevrele de acest tip. În fine, datorită Magic Plug, disponibil doar pe E-Doblò, este posibil să utilizați energia electrică produsă de baterie pentru nevoi specifice de conversie, cum ar fi un frigider de marfă sau un banc de lucru pentru unelte electrice.

În versiunea cu combustie clasică, modelul oferă o capacitate de încărcare de până la o tonă. O valoare notabilă este propusă și de cea complet electrică, E-Doblò, care oferă o sarcină utilă de top, de până la 800 kg pe ambele ampatamente, permițând încărcarea a până la 2 europaleți. Disponibil atât în ​​versiunea cu ampatament lung, cât și în versiunea cu ampatament scurt, Doblò își dovedește utilitatea în diverse domenii de exploatare. Versiunea cu ampatament lung propune un volum maxim de 4,4 m 3 datorită caracteristicii Magic Cargo. Iar caroseria cu ampatament lung Crew Cab permite o modularitate unică între scaun și spațiul de încărcare, datorită unui perete glisant, care permite modularea spațiului de încărcare sau a locurilor pentru pasageri, după cum este necesar.

Alături de versiunea electrică sunt disponibile două versiuni diesel: 1,5 litri, 100 CP, cu transmisie manuală, și 1,5 litri, 130 CP, cu transmisie manuală sau automată cu 8 trepte. În plus, este disponibil și un motor 1.2 pe benzină de 110 CP.

Un vehicul perfect pentru familie

În versiunea pentru pasageri, noul Doblò este un vehicul funcțional și versatil, conceput pentru cei care doresc să-și exprime pe deplin personalitatea. Fie că este vorba despre o călătorie mai lungă, ori despre o ieșire de weekend, cu prietenii sau familia, modelul este perfect potrivit pentru toate tipurile de pasageri.

 

Noul E-Doblò va putea satisface nevoile întregii familii, datorită spațiului și versatilității sale și capacității de remorcare de 750 kg. Iar pentru a spori experiența la ieșirile în natură, inclusiv la marginea orașului, E-Doblò poate fi echipat, la cerere, cu un geam din spate care se deschide pe hayon (Magic Window).

doblo

Dimensiunile sale, 4,4 metri lungime, oferă agilitatea perfectă pentru a conduce în oraș, în timp ce configurația interioară – cu 3 scaune simple în al doilea rând, care pot fi rabatate pentru a crește capacitatea de încărcare – garantează versatilitate și spațialitate maximă pentru ajuta clienții în diversele lor sarcini de zi cu zi. Pentru a garanta siguranța maximă, sistemul Isofix, sistemul standardizat de atașare a scaunelor pentru copii, vine standard pe toate cele trei locuri din spate.

Pentru a-și spori și mai mult versatilitatea, modelul beneficiază de Magic Top, un acoperiș cu fereastră care oferă mai mult spațiu pentru compartimentele de depozitare, precum și de o cutie multifucțională care este accesibilă atât din interiorul, cât și din exteriorul vehiculului. Între dotări mai figurează și funcția opțională Magic View, care facilitează parcarea datorită camerei de 180°, dar și Radio 8” DAB, cu un conținut standard gândit pentru a îmbunătăți experiența multimedia.

Noul E-Doblò debutează cu o ediție specială care include bare de plafon Magic Window și jante din aliaj de 16 inchi și o culoare exclusivă Mediterraneo Blue. Gama completă va fi disponibilă în următoarele luni.

E-Doblò – 100% electric, fără compromis

Introducerea acumulatorului nu a provocat modificări structurale: E-Doblò este disponibil în aceleași dimensiuni, caracteristici și configurații VAN ca și versiunile cu motoare cu ardere termică. Noul E-Doblò este echipat cu un motor electric de 100 kW și o baterie de 50 kWh care permite peste 280 km de autonomie, în ciclul WLTP. Datorită noului motor, noul E-Doblò atinge o viteză maximă de 130 km/h și oferă un cuplu maxim de până la 260 Nm. În plus, versiunea cu zero emisii oferă clientului o flexibilitate unică și o capacitate de încărcare de cea mai bună calitate, datorită „Modului de încărcare rapidă” de până la 100 kW, care permite încărcarea în curent continuu până la 80 % din baterie în doar 30 de minute.

doblo

Șoferul poate alege între diferite moduri: Normal, Eco și Power. Fiecare mod modifică răspunsul la conducere al vehiculului, sporind și optimizând performanța vehiculului. „Normal” este recomandat pentru conducerea în trafic regulat. „Eco” îmbunătățește economia de combustibil, iar „Power” îmbunătățește puterea de vârf a vehiculului.

Sisteme active de siguranță și securitate

Noul Doblò este echipat cu sisteme active de siguranță și securitate, care ajută clientul în timpul conducerii, permițând să se bucure în siguranță de călătorie. Modelul oferă un pachet complet care include 17 dotări de siguranță și ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), care îl plasează în fruntea segmentului.

Disponibil ca standard (pe versiunea pentru pasageri) sunt recunoașterea automată a semnalelor de circulație, frână de siguranță activă, care este activată pentru a reduce riscul de coliziune, Lane Keeping Assist, care avertizează șoferul dacă vehiculul părăsește banda și apoi readuce treptat vehiculul înapoi în poziția corectă, Driver Attention Alert, care monitorizează nivelul de atenție al șoferului și semnalează când este momentul să ia o pauză.

Pentru a oferi cele mai bune performanțe și o tracțiune mai mare în orice condiții, cum ar fi zăpadă, noroi sau nisip, Doblò, în versiunea sa Van, este echipat cu un sistem de control al aderenței, în timp ce Hill Descent Control permite controlul perfect al vehiculului în caz de pante mai mari de 3%. În fine, afișajul head-up oferă șoferului cele mai importante informații fără a fi distras de drum, în timp ce senzorii de parcare față si spate, alături de camera spate, permit un grad sporit de siguranță al manevrelor chiar și în spațiile dificile.

 

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, iunie 2022)

 

 

CITEȘTE ȘI:

Colaborarea dintre Toyota și Stellantis va fi extinsă

ASF: Piața RCA a reușit să depășească efectele dispariției City Insurance

 

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Jumper
Vehicule comerciale uşoare

Citroën a sărbătorit cea de-a 30-a aniversare a modelului Jumper

Citroën sărbătorește cea de-a 30-a aniversare a modelului Jumper, succesorul celebrelor TUB...

FORD PRO
Vehicule comerciale uşoare

FORD PRO. Un nou pas spre electrificare

Ford Pro completează electrificarea familiei sale de înaltă productivitate Transit în Europa...

Renault Master E-Tech
Vehicule comerciale uşoare

RENAULT MASTER E-Tech. O nouă referință în segment

Cu o autonomie care poate atinge 460 km WLTP, Renault Master E-Tech...

Opel Movano
Flotă verdeVehicule comerciale uşoare

OPEL MOVANO. Electric, inovativ, eficient

Noua generație a lui Movano păstrează atributele deja cunoscute și vine, în...