stellantis
Home Piaţa auto Vehicule comerciale uşoare Colaborarea dintre Toyota și Stellantis va fi extinsă

Colaborarea dintre Toyota și Stellantis va fi extinsă

Parteneriatul dintre grupurile Stellantis și Toyota pe piața din Europa va fi extins cu un nou vehicul comercial de mari dimensiuni. Acesta va beneficia inclusiv de propulsie electrică.

Cota Stellantis din piața europeană a autoutilitare a devenit o problemă înainte de fuziunea dintre Fiat Chrysler și PSA Group, care a creat noul grup în ianuarie 2021. UE era îngrijorată că FCA și PSA vor domina piața de autoutilitare din Europa cu o cotă combinată de 34%, depășind cu mult Renault și Ford, fiecare cu o cotă de 16%, Volkswagen cu 12% și Daimler cu 10%. Această poziție dominantă ar putea însemna prețuri mai mari pentru clienți, a spus Comisia. Drept urmare, autoritatea de concurență a UE a hotărât în ​​decembrie 2020 că, pentru a primi aprobările necesare fuziunii, Stellantis trebuie să renunțe la o parte din producția de vehicule comerciale din fabricile sale în favoarea partenerilor de la Toyota și să reducă prețurile de transfer ale acestora.

Ei bine, acest lucru devine acum realitate, Stellantis urmând să producă pentru Toyota, începând cu 2024, un nou LCV de dimensiuni mari. Noul model, care va avea și o versiune electrică, va fi similar cu Citroen Jumper, Fiat Ducato, Opel/Vauxhall Movano și Peugeot Boxer. Ca și aceastea, el ar urma să fie asamblat, pentru compania niponă, în două uzine care aparțin celor de la Stellantis, la Gliwice (Polonia) și Atessa (Italia). Și, lucru extrem de important, noul LCV va reprezenta pentru Toyota o premieră în gama sa europeană.

Colaborarea dintre Stellantis și TME a început în 2012 cu producția de vehicule utilitare de dimensiuni medii Toyota la sediul Stellantis din Hordain (Franța) și a continuat în 2019 cu un nou model competitiv și atractiv pentru segmentul vehiculelor utilitare compacte, produs la site-ul Stellantis din Vigo (Spania).

„Excelența noastră operațională este recunoscută de facto în acest acord extins”, a declarat Carlos Tavares, CEO Stellantis. „Prin acest al treilea angajament major, Stellantis își reafirmă experiența în segmentul vehiculelor utilitare și capacitatea sa de a dezvolta tehnologia bateriilor electrice concepută pentru a răspunde unei game de nevoi. Acest acord consolidează ca lider pe piața vehiculelor utilitare utilitare și vehiculelor cu emisii scăzute în UE30, aducându-ne mai aproape de obiectivul planului Dare Forward 2030 de a deveni lider incontestabil pe piața globală a vehiculelor utilitare ușoare, în ceea ce privește tehnologia, producția, cota de piață și rentabilitatea”.

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, iulie 2022)

 

 

CITEȘTE ȘI:

Industria auto nu și-a revenit după pierderile generate de pandemie

Noi reguli pentru parcările din zona centrală a Capitalei. Tarif unic și abonamente de noape și de zi

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Mercedes-Benz
Vehicule comerciale uşoare

Mercedes-Benz Vans. Portofoliu complet

Mercedes-Benz EQT și e-Citan pot fi comandate și în România. Utilitarele de...

Vehicule comerciale uşoare

Noi caracteristici digitale și tehnologie îmbunătățită pentru Ford Transit în 2024

Ford Pro a anunțat astăzi îmbunătățiri semnificative și creșterea productivității pentru Transit...

Flotă verdeVehicule comerciale uşoare

Iveco eDaily a ajuns în Cartea Recordurilor

IVECO eDaily – în versiunea sa de furgon de 3,5 tone –...

microbuze electrice
Vehicule comerciale uşoare

Microbuze electrice pentru elevii din 34 de comune din județul Cluj

Consiliul Județean Cluj a aprobat, în luna iunie, proiectul ce vizează achiziționarea...