Un nou câștigător desemnat pentru secțiunea Chețani-Câmpia Turzii, parte din Autostrada A3

După finalizarea procesului de reevaluare a ofertelor, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat câștigătorul pentru proiectarea și construcția secțiunii Chețani-Câmpia Turzii, parte din Autostrada A3 Brașov- Târgu Mureș - Cluj- Oradea.
Chețani

Secțiunea Chețani-Câmpia Turzii este singurul segment care lipsește pentru a se circula neîntrerupt pe autostradă între Târgu Mureș și Cluj-Napoca.

Asocierea de constructori austrieci și germani Strabag – Geiger Transilvania, care a câștigat licitația cu suma de 420,34 milioane de lei (făra TVA), are la dispoziție 3 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuția lucrărilor, după semnarea contractului.

Durata de garanție a lucrărilor ofertată este de 120 de luni.

Contractul pentru acest tronson de autostradă, cu o lungime de 15,70 km, este finanțat din fonduri europene nerambursabile.

”Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații si respectiv după soluționarea contestaților/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, a precizat CNAIR.

Inițial, contractul a fost licitat și atribuit în 2015, lucrările au început în 2016 și ar fi trebuit să se încheie peste un an. În 2021 ajunseseră la doar 40%, după ce constructorul, compania Straco, a intrat în insolvență. CNAIR a reziliat contractul în vara anului trecut și a organizat o nouă licitație.

În toamna anului trecut, trei firme au depus oferte, câștigător fiind declarată Asocierea Drum Asfalt – OPR Asfalt – Obras Publicas y Ragadios -Trameco – Drumuri Bihor, cu preţul de 363,79 milioane de lei (fără TVA). Ulterior s-a depus contestație, iar rezultatul licitației a fost reevaluat.

 

 

CITEȘTE ȘI:

ASF: Piața RCA a reușit să depășească efectele dispariției City Insurance

Ajutoare de stat pentru producția de hidrogen, în scopul reducerii dependenței de combustibili fosili

 

 

Adaugati comentariu