Construcția autostrăzilor și altor șosele de mare viteză este monitorizată aerian

Șantierele pentru construcția infrastructurii rutiere, precum autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale, sunt monitorizate aerian începând din luna iulie, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.
Construcția

„A început monitorizarea aeriană a şantierelor, obiectiv pe care mi l-am asumat încă de la preluarea mandatului! În perioada 11-15 iulie mai multe aeronave au survolat şi au cules date din următoarele şantiere în lucru: Centura Bucureşti (DNCB), Autostrada de Centură Bucureşti (A0), Centura Giurgiu, Drumul Expres Craiova – Piteşti, Autostrada Sibiu-Piteşti, secţiunea 5. Toate datele captate au fost procesate în laborator pentru a realiza ortofotoplanuri, modele digitale de suprafaţă şi modele tridimensionale. În baza acestor misiuni de zbor se realizează inclusiv o radiografie a mobilizării din cadrul şantierelor”, a explicat ministrul Transporturilor.

De exemplu, acesta a arătat că în data de 15 iulie 2022, la momentul zborului, pentru construcția Drumului Expres Craiova – Piteşti au fost identificate următoarele: 226 muncitori, 164 autobasculante, 22 betoniere, 24 macarale, 3 nacele, 88 buldo-excavatoare, 38 compactoare, 3 utilaje de forare şi 3 utilaje de asfaltare.

„Zborurile de supraveghere au fost efectuate în baza unui protocolul încheiat între Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Aero-Spaţială (INCAS) şi Ministerul Transporturilor. Aceste zboruri de supraveghere a şantierelor se vor desfăşura periodic, în toate zonele”, a mai adăugat Sorin Grindeanu.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Marile companii vor face investiţii pentru a se proteja de atacurile cibernetice. Sondaj EY România

Poliția Română își reînnoiește din nou flota. Buget de 57,7 mil. euro

 

 

Adaugati comentariu