Autorizație de construire pentru tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis autorizația de construire pentru tronsonul 4 (km 89+300 – km116+500) al Drumul Expres Craiova - Pitești și a drumurilor de legătură (km 1+340 – 5+000). Constructorul este Asocierea SA & PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade – Consitrans.
Craiova

Astfel, potrivit documentului, se autorizează execuția lucrărilor numai în culoarul expropiat prin Hotărârea nr. 469 din 11 iunie 2020. CNAIR precizează că autorizația este în conformitate cu documentul de autorizare emis în prealabil de CTE CNAIR și valabilitatea ei se întinde pe toată perioada implementării proiectului.

Valoarea lucrărilor autorizate se ridică la 389,2 milioane de lei (fără TVA), iar durata de execuție a lucrărilor este de 24 de luni, termen calculat de la data începerii efective a lucrărilor.

”Lucrările de artă, la podurile pentru drumul de legătură, la pasajul pentru nodul rutier, precum și cele de colectare și evacuare a apelor pluviale, hidotehnice și de siguranța circulației reprezintă o parte importantă din acțiunile ce urmează a fi executate conform acestei autorizații”, a menționat CNAIR.

Construcția acestui tronson, în lungime de 31,88 km, se desfășoară pe teritoriul județului Argeș și începe la sud de localitatea Lunca Corbului (km 89+300), traversează localitățile Albota și Costești, ocolește pe la sud localitatea Bradu, după care se racordează la Autostrada A1 București – Pitești la km 121+185.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Primăria Sectorului 4 din Capitală achiziționează o flotă de 15 mașini electrice pentru Poliția Locală

Din 22 august începe construcţia Lotului 1 al Autostrăzii Ploieşti – Buzău

 

 

 

Adaugati comentariu