Proiect pentru Şoseaua de centură din Sfântu Gheorghe

Şoseua de centură a municipiului Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) ar putea costa 355,4 milioane lei, iar durata de execuţie va fi de 2 ani, potrivit unui proiect de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii.
Sfântu Gheorghe

Municipiul Sfântu Gheorghe este tranzitat de nu mai puţin de două drumuri naţionale DN 12 (E 578), DN 13E şi de alte două drumuri judeţene, DJ 112 şi DJ 121B.

„În aceste condiţii, traficul greu, traficul de tranzit şi cel local afectează viteza maşinilor în interiorul oraşului, iar congestia traficului apare pe durata unor intervale orare din ce în ce mai lungi, în acelaşi timp îngreunându-se şi accesele din străzile laterale, fapt ce conduce şi la creşterea gradului de noxe şi zgomot în interiorul municipiului. Oportunitatea realizării variantei de ocolire a municipiului Sfântu Gheorghe a fost identificată în cadrul analizei şi studiilor prealabile fiind inclusă în Master Planul General de Transport”, se arată în Nota de fundamentare a proiectului de HG.

Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este de 355,43 milioane lei, iar durata de execuţie a obiectivului, de 24 luni.

Pentru construcţia variantei de ocolire vor fi angajate aproximativ 180 de persoane, urmând a fi expropiate 48,71 ha.

„Finanţarea obiectivului de investiţii se realizează din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii”, mai arată documentul Guvernului.

 

CITEŞTE ŞI:

Economia României se va contracta cu 6% în 2020. Estimările Comisiei Europene

Viitorul pick-up FIAT – Peugeot – Opel va fi Ram Dakota?

Unele magazine din mall-uri se deschid după 15 mai. Care sunt acestea

 

Adaugati comentariu