Viaţa după 15 mai. Vela: „Puteţi să mergeţi, să părăsiţi localitatea.”

Apropierea de momentul 15 mai, data la care se încheie starea de urgenţă, creşte nerăbdarea publicului şi (mai ales) a mediului de afaceri pentru a afla cum vor fi relaxate restricţiile impuse de ordonanţele militare. Chiar dacă nimic nu este stabilit definitiv, reprezentanţii Guvernului îşi tot dau cu părerea, chiar dacă aceasta se mai schimbă de la o zi la alta.
siguranța rutieră

Ultimul care a vorbit despre viaţa de după 15 mai a fost ministrul de Interne, Marcel Vela, care a afirmat aseară că deplasările în afara localităţilor vor fi, totuşi, permise.

„Am decis următorul lucru: puteţi să mergeţi, să părăsiţi localitatea, fără a ţine cont de limita de municipiu sau limita de judeţ. Aşadar nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limite în aceste zone metropolitane şi în consecinţă nu va exista o limită teritorial-administrativă în cadrul căreia să vă puteţi deplasa sau să nu vă puteţi deplasa”, a afirmat Marcel Vela, miercuri seară, într-o înregistrare video, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, şeful MAI a precizat că se va putea merge şi „la iarbă verde” în afara localităţii, dar cu respectarea regulilor de distanţare.

Marcel Vela a adăugat că după 15 mai nu va mai fi nevoie de completarea declaraţiilor pe proprie răspundere pentru că se aşteaptă la o „responsabilitate la fel ca şi până acum din partea cetăţenilor”.

Cel mai recent bilanţ al Grupului de Comunicare Strategică arată că numărul deceselor cauzate de Covid-19 a urcat la 864, iar numărul persoanelor infectate la 14.107. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 5.788 au fost declarate vindecate şi externate.

Cele mai multe cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus s-au înregistrat până în prezent la Suceava – 3.035 şi Bucureşti – 1.410.

În carantină instituţionalizată sunt 13.545 de persoane, iar alte 20.634 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

La nivel mondial, numărul de cazuri confirmate a depăşit cifra de 3,5 milioane, iar al celor decedaţi se apropie de 251.000.

 

CITEŞTE ŞI:

Proiect pentru Şoseaua de centură din Sfântu Gheorghe

Amenzile majorate pentru încălcarea ordonanţelor militare sunt neconstituţionale

Top: cele mai periculoase drumuri din lume

 

Adaugati comentariu