Top: cele mai periculoase drumuri din lume

Sigur că ai crede că zona DN2 din E85 e un drum periculos: cu o bandă și jumătate pe sens și cu eroi care depășesc coloane trecând de axul drumului, nici nu e de mirare. Totuși, altele sunt cele mai periculoase drumuri din lume. Iată-le!
Cele mai periculoase drumuri din lume floteauto.ro

  1. Autostrada James W. Dalton, SUA, 666 km

O autostradă în topul celor mai periculoase drumuri din lume? Da, și nu e singura. ”Șoseaua transportatorilor”, așa cum a fost numită, este considerată a doua cea mai periculoasă autostradă din lume și are o lungime de… fix 666 km. Face legătura între Fairbanks și zona nordică a Alaskăi și o vedeți adeseori pe Discovery, în rutele celebrei emisiuni Ice Road Truckers (Camionagiii Ghețurilor). În 1994 a fost deschisă pentru circulația liberă, iar date fiind temperaturile excepțional de scăzute (-62°C s-au înregistrat în 1971), orice defecțiune echivalează cu moarte sigură. Tocmai de aceea, un elicopter al poliției patrulează de două ori pe zi, în căutare de mașini defecte sau accidente.

  1. Rodovia da Morte, Brazilia, 4.490 km

Este a doua autostradă ca lungime din Brazilia și a fost supranumită ”Autostrada morții”. Șoseaua, numită oficial BR-116, străbate Brazilia de la nord la sud, este desenată după forma coastei Atlanticului, străbate orașe mari, precum Sao Paulo și Curitiba și este renumită pentru miile de decese pe care le produce anual. În zona orașului Sao Paulo, zonele virajate, combinate cu vremea capricioasă, vizibilitatea proastă și abundența camioanelor produc accidente oribile. Dar la fel de multe victime produc și jafurile armate ale bandelor aflate pe această rută, și care profită de lipsa echipajelor de poliție.

 

Pentru a continua, apasă 2!

Adaugati comentariu