Top 3 cele mai periculoase drumuri din România

Cele mai periculoase drumuri din România sunt, potrivit Ministerului Transporturilor, DN1, DN7 şi DN2, unde au loc cele mai multe accidente.accident-camion-floteauto

România este pe primul loc în Uniunea Europeană din punct de vedere al numărului de decese cauzate de accidentele rutiere. Anul trecut, au murit 95 de persoane în accidente rutiere la fiecare milion de locuitor, de aproape două ori mai mult decât media Uniunii Europene, de 51,5 decese.

Potrivit Ministerului Transporturilor, drumul cu cele mai multe accidente din România este DN1, lung de 643 de kilometri, care face legătura între Bucureşti şi vama cu Ungaria prin Valea Prahovei. Tronsonul situat între Comarnic şi Braşov este unul dintre cele mai aglomerate din ţară.

Un alt drum cu probleme este DN7, lung de 525 de kilometri, care leagă Capitala de vama Nădlac prin Valea Oltului. Tronsonul cu cele mai multe incidente este cel care traversează Valea Oltului, deseori blocat din cauza accidentelor, căderilor de pietre, inundaţiilor şi alunecărilor de teren.

Pe lista „neagră” se află şi DN2, lung de 450 de kilometri, care face legătura între Bucureşti şi Siret. Drumul este deseori aglomerat, în special pe tronsonul Bucureşti-Focşani, pentru că este singura cale importantă ce face legătura între Capitală şi Moldova.

Ministerul Transporturilor a prezentat Strategia Naţională de Siguranţă Rutieră pentru perioada 2016 – 2020, adoptată în urmă cu aproape două luni de către Guvern.

Prin noua strategie naţională, care vizează creşterea siguranţei rutiere în perioada 2016-2020, autorităţile mizează pe scăderea cu o treime a numărului de persoane decedate în urma accidentelor rutiere, de la 1.818 în 2014 până la 1.188 în 2020.

 

Adaugati comentariu