Advertisement
Rabla local
Home Finanţare Fonduri publice Programul Rabla Local, din septembrie. 3.000 de lei pentru mașinile mai vechi de 15 ani

Programul Rabla Local, din septembrie. 3.000 de lei pentru mașinile mai vechi de 15 ani

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) va lansa, în luna septembrie, Programul privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local, care va permite scoaterea din uz a maşinilor mai vechi de 15 ani, fără a fi condiţionată casarea de achiziţia unui autovehicul nou.

Astfel, proprietarii de maşini ar urma să caseze autovehiculul vechi în schimbul unei sume de 3.000 de lei, din care jumătate va fi suportată din bugetul AFM şi jumătate din bugetul local.

Programul Rabla Local va avea o valoare de 500 de milioane de lei şi va fi implementat cu sprijinul unităţilor administrativ-teritoriale (UAT).

„Acest program a rezultat în urma angajamentului României prin PNRR că până în 2026 vom casa un număr de 250.000 de autovehicule mai vechi de 15 ani. Este un program prietenos cu mediul, dar nu ştiu cât de prietenos cu bugetele unităţilor administrativ-teritoriale, în sensul că noi vom acorda o primă de casare a unei maşini mai vechi de 15 ani sau cu o normă de poluare Euro 3 sau mai jos de Euro 3. Această primă de casare va fi de 3.000 de lei, din care 1.500 de lei suportă AFM, iar 1.500 de lei vor trebui suportaţi din bugetul propriu al fiecărei unităţi administrativ-teritoriale”, a afirmat preşedintele AFM, Laurenţiu Neculaescu., citat de Agerpres.

Acesta a precizat că Programul privind casarea autovehiculelor uzate va fi influenţat direct de sumele prevăzute în bugetele locale cu această destinaţie.

Pentru acest program vor aplica administraţiile locale, iar, în cadrul unei sesiuni de înscriere, un solicitant poate obţine finanţare pentru cel mult 100 autovehicule uzate, pentru UAT cu o populaţie de până la 1.000 locuitori, 500 autovehicule uzate, pentru UAT cu o populaţie cuprinsă între 1.001-5.000 locuitori, 1.000 de autovehicule uzate, pentru UAT cu o populaţie cuprinsă între 5.001-10.000 locuitori, 5.000 autovehicule uzate, pentru UAT cu o populaţie cuprinsă între 10.001-50.000 locuitori; 20.000 autovehicule uzate, pentru UAT cu o populaţie cuprinsă între 50.001-200.000 locuitori şi 50.000 autovehicule uzate, pentru UAT cu o populaţie de peste 200.001 locuitori.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Tendințele anului 2022 în finanțările prin leasing financiar

APIA: Înmatriculările de autoturisme noi au avansat cu 12,1% în primele şapte luni

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Direcția Națională de Probațiune
Fonduri publice

Mega achiziție de autovehicule ”verzi” la Direcția Națională de Probațiune

Direcția Națională de Probațiune, instituție publică din cadrul Ministerului Justiţiei, intenționează să...

rabla plus
Fonduri publice

AFM deschide o nouă sesiune ”Rabla Plus”, destinată persoanelor fizice

Persoanele fizice se pot adresa, începând de joi, 23 noiembrie, producătorilor sau...

Primăria Sectorului 6
Fonduri publice

Primăria Sectorului 6 achiziționează 16 mașini electrice prin Rabla Plus

Primăria Sectorului 6 va achiziționa prin licitație un număr de 16 autovehicule...

autoutilitare
Fonduri publice

Fonduri nerambursabile pentru achiziția de autoutilitare prin programul Comerţ&Servicii

Ministerul Economiei, prin intermediul Agenţiilor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, va acorda...