Lotul 3 din Drumul Expres Craiova – Piteşti, construit în proporție de 42%

Lucrările pe şantierul Lotul 3 Slatina – Coloneşti, parte din Drumul Expres Craiova - Piteşti (DX 12) au ajuns la stadiul fizic de 42%, a anunţat Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Craiova

Acesta a adăugat că în teren sunt mobilizate 250 de utilaje şi 905 muncitori care execută lucrări la terasamente, montare armătură, cofrare şi turnare beton la poduri.

Termenul contractual pentru finalizarea lucrărilor de construcţie ai acestui tronson este luna ianuarie 2024.

Constructorul român, Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade, a primit ordinul de începere în luna martie 2022.

„Evoluţia în şantier a lucrărilor demonstrează cât se poate de clar că seriozitatea aduce rezultate. Este acelaşi constructor care a lucrat pe Tronsonul 2 al DX Craiova-Piteşti (39 km), pe care acum se circulă şi care asigură ocolirea localităţilor Slatina şi Balş”, precizează Cristian Pistol.

Contractul de pe Lotul 3 (31,7 km) are o valoare de 670 de milioane de lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile. Perioada de proiectare este de 12 luni, iar perioada de execuție, de 24 luni. Potrivit contractului semnat anul trecut, perioada de garanție a lucrărilor este de 120 de luni.

Lotul 3 are ca punct de început zona nodului rutier cu DN 65 (Valea Mare), care intersectează DN 65 la km 57+720 şi ajunge până la limita dintre judeţele Olt şi Argeș, la km 89+300.

 

 

CITEȘTE ȘI:

PREMIERĂ. Vânzările de mașini noi ”verzi” le-au depășit, în primele 7 luni, pe cele de mașini diesel

Tendințele anului 2022 în finanțările prin leasing financiar

 

 

Adaugati comentariu