Advertisement

leasing operațional
Home Finanţare Leasing operaţional Primăria Constanța își extinde flota cu 35 de autoturisme în leasing operațional

Primăria Constanța își extinde flota cu 35 de autoturisme în leasing operațional

Primăria municipiului Constanța își extinde flota cu 35 de autoturisme în leasing operațional pe o perioadă de 4 ani, dintre care 28 de autoturisme clasice (combustie internă) și 7 autoturisme electrice.

Potrivit anunțului de participare la licitație publicat în platforma SICAP, valoarea estimată a contractului (fără TVA) este de 2,885 milioane de lei, acesta fiind împărțit în trei loturi:

  • Lotul 1 – 8 autoturisme clasice și 2 autoturisme electrice, cu o valoare estimată de 847.444 de lei. Criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut.
  • Lotul 2 – 5 autoturisme clasice și 2 autoturisme electrice, cu o valoare estimată de 624.556 de lei. În acest caz, criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut.
  • Lotul 3 – 15 autoturisme clasice (din care 3 neechipate) și 3 autoturisme electrice, cu o valoare estimatî de 1,4 milioane de lei. În criteriul de atribuire, componenta financiară (prețul) are o pondere de 90%, iar cea tehnică, de 10%.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 26 noiembrie 2021.

Despre leasing operațional

Prin intermediul produsului de leasing operational, o companie specializata pune la dispozitia firmelor masinile de care acestea au nevoie pentru a-si derula activitatea, in schimbul achitarii unei rate, calculate in functie de rulajul anual si de durata contractului.

Astfel, compania plateste doar pentru ceea ce utilizeaza, iar la finalul contractului returneaza masinile fara a-si mai asuma riscul de revanzare.

Pentru contractele de leasing operational nu se solicita avans, sunt percepute chirii fixe pe intreaga perioada de contract cu conditia ca parametrii (perioada si kilometraj) sa ramana constanti. Garantiile suplimentare (depozite, bonuri la ordin, scrisori de bonitate) sunt solicitate in mod exceptional, in functie de bonitatea companiei.

In plus, autovehiculele nu sunt inregistrate ca active in contabilitate, iar la final clientii nu trebuie sa achite valoarea reziduala.

 

CITEȘTE ȘI:

Clean Motion Re:volt. Transport solar

O treime dintre români nu au pus niciun ban deoparte în ultimele 12 luni

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

arval
Leasing operaţional

Observatorul Arval pentru Mobilitate 2024: 9 din 10 manageri spun că flotele lor vor crește sau vor rămâne stabile în următorii 3 ani

Majoritatea companiilor românești rămân încrezătoare în viitorul flotelor lor, 88% anticipând stabilitate...

Hidroelectrica
Leasing operaţional

Mega-flotă de 212 autovehicule în leasing operațional pentru Hidroelectrica. Cât va costa

Compania Hidroelectrica SA va închiria un număr de minim 212 autovehicule în...

Romgaz
Leasing operaţional

Romgaz contractează o flotă de 30 de utilitare 4×4 în leasing operațional

Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz intenționează să contracteze un număr de...