Advertisement
Re: volt
Home Piaţa auto Flotă verde Clean Motion Re:volt. Transport solar

Clean Motion Re:volt. Transport solar

Producătorul suedez de vehicule electrice Clean Motion a prezentat Re: volt, un mic vehicul electric de livrare cu acoperiș solar. Acesta este al doilea vehicul electric al companiei după tricicleta electrică Zbee, prezentată în 2012.

Că nu doar marii constructori sunt implicați în dezvoltarea de vehicule electrice, o știm. După cum putem observa că deja se înmulțesc și propunerile companiilor mici care vin cu prețuri reduse. O dovadă este și o utilitară electrică a suedezilor de la Clean Motion. Un model pentru care precomenzile urmează să fie acceptate în mai puțin de jumătate de an. Iar suma cerută per unitate pleacă de la 9.000 de euro.

Botezată Re:volt, utilitara este destinată livrărilor urbane. Potrivit constructorului, startul producției este prevăzut pentru finele lui 2022. Mai interesante sunt însă detaliile privind autonomia. Cea totală este de până la 400 km. Însă, cu un asterisc. Căci energia pentru 100 până la 130 km urmează să fie furnizată de panourile solare care țin loc de acoperiș. Iar atunci când acesta nu este functional din pricina vremii, raza de operare a vehicului este în plaja 70 – 280 de kilometri.

Cu dimensiunile sale compacte de 3 metri lungime, 1,4 metri lățime și 1,7 metri înălțime, noul model ar trebui să concureze pe segmentul de monovolume și să se înscrie ca o autoutilitară de livrare cu „cerințe minime de reîncărcare”. Pentru că modelul celor de la Clean Motion oferă puterea de 4 kW, iar celulele panourilor solare vor contribui cu 600 de wați. Capacitatea bateriei variază între 2,5 și 10 kWh. Ceea ce înseamnă că ar urma să fie cel mai frecvent încărcată de la o priză de uz casnic.

Cântărind doar 250 de kilograme, Re: volt poate transporta o sarcină maximă de 700 de kilograme. În timp ce spațiul de încărcare este de 2.500 de litri. Practic, vorbim despre un vehicul de dimensiuni exterioare mici, dar extrem de încăpător. În plus, datorită designului modular, vehiculul poate fi configurat cu ușurință în funcție de dorințele clientului.

„Piața livrărilor urbane este uriașă și crește rapid. Iar gama de vehicule care pot înlocui cu adevărat flotele de vehicule propulsate cu combustibil fosil nu este suficient de amplă. Sunt sigur că este o nișă cu mare potențial”, spun oficialii constructorului suedez. Cu Re: volt, compania tocmai acest segment îl vizează. Dar și schimbarea imaginii referitoare la capabilitățile vehiculelor electrice de mici dimensiuni.

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, septembrie 2021)

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Bistrița Năsăud
Flotă verde

Inspecția Muncii din Bistrița Năsăud își înverzește flota cu 10 autoturisme electrice

Inspectoratul Teritorial de Muncă din Bistrița Năsăud a lansat licitația pentru achiziționarea...

Flotă verdePiaţa auto

Competiția Best Electric Van în România a desemnat câștigătorul ediției din acest an

Prima ediție a competiției Best Electric Van în Romania – care are...

Flotă verdeIndustrie auto

Noul Renault Master: autoutilitara multi-energie de ultimă generație cu design „Aerovan”

Design impresionant, personalitate puternică, aspect atrăgător și o senzație modernă pentru fiecare...

Flotă verdeIndustrie auto

Ampere, excelență tehnică și focus operațional pentru democratizarea vehiculelor electrice

În adevăratul spirit al Renault, Ampere este conceput pentru a produce vehicule...