Huawei AR-HUD crează o experiență complet nouă pentru conducătorii auto

Huawei a prezentat cea mai recentă soluție de afișaj head-up cu realitate augmentată (AR-HUD) la IAA MOBILITY 2021. O soluție care transformă parbrizul într-un afișaj first-person view (FPV), creând o experiență complet nouă pentru conducătorii auto.
Huawei AR-HUD

Cu o experienţă de peste două decenii în domeniul opticii TIC, Huawei aplică tehnologii de ultimă generaţie vehiculelor inteligente şi dezvoltă soluţia de optică auto inteligentă, în care Huawei AR-HUD joacă un rol important. Fiind un dispozitiv mic cu afişaj UHD (ultra-high definition) cu cadru mare, Huawei AR-HUD se adaptează cu uşurinţă la o varietate de contexte. Afişează informaţii despre panoul de bord, oferă navigare prin AR (realitate augmentată), acceptă condusul asistat în condiţii de siguranţă, optimizează solicitările pentru condiţii de vedere nocturnă / ceaţă / ploaie, precum şi livrarea de conţinut de divertisment.

Navigarea AR asigură condusul până la destinaţie în siguranţă

Head-Up Display-urile (HUD) au fost utilizate pentru prima dată pe avioanele de luptă pentru a îmbunătăţi siguranţa zborului şi au fost ulterior aplicate în industria automobilelor. Inovatorul AR-HUD lansat de Huawei oferă un câmp vizual (FOV) de 13° x 5°, echivalentul unei imagini virtuale de 70 inchi afişată la 7,5 m în faţa şoferului.

Huawei AR-HUD

AR-HUD afişează informaţii despre panoul de bord în partea de jos, fără a bloca vederea şoferului şi permite condusul asistat în condiţii de siguranţă. De asemenea, oferă informaţii de navigaţie AR specifice suprafeţei drumului şi care acoperă mai multe benzi, după caz. De exemplu, la o intersecţie cu trei căi, AR-HUD poate oferi sugestii precise de navigaţie. De asemenea, AR-HUD poate marca cu precizie vehiculele şi pietonii din jur în condiţii de vedere nocturnă / ceaţă / ploaie, îmbunătăţind siguranţa la volan în condiţii de vizibilitate redusă.

Divertisment şi informaţii complexe de la Huawei AR-HUD

Potrivit oficialilor companiei, Huawei AR-HUD permite afişarea a peste 100 pixeli per radian (PPD) full-HD şi oferă o imagine luminoasă, cu contrast ridicat şi nedistorsionată. Utilizatorii se pot bucura acum de o experienţă video şi audio excelentă. Pasagerul din faţă (sau şoferul când vehiculul este parcat) poate avea o experienţă captivantă cu videoclipuri HD, apeluri video şi jocuri video. Mai mult, prin suprapunerea punctelor de interes (POI) pe o hartă reală, AR-HUD afişează informaţii despre parcări, restaurante, centre comerciale, cinematografe şi benzinării în timp real, creând un stil de viaţă high-tech pentru utilizatorii săi.

Huawei AR-HUD este compact (doar 10 litri în volum) şi are un FOV mare. Raportul său FOV-volum ridicat îi permite să se adapteze la mai multe modele de vehicule. Un HUD tradiţional suferă de obicei de ghosting şi cauzează ameţeli. Pentru a rezolva această problemă, Huawei foloseşte un design unic al căilor optice şi tehnologii algoritmice pentru a îmbunătăţi definiţia şi a elimina ameţelile cauzate de ghosting, îmbunătăţind semnificativ experienţa utilizatorului.

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, septembrie 2021)

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Patru oferte pentru elaborarea documentației necesare construcției de noi noduri rutiere pe autostrăzi

A apărut revista FLOTE AUTO, octombrie 2021

 

 

Adaugati comentariu