Advertisement
Ford Otosan
Home Piaţa auto Flotă verde Prima mașină complet electrică fabricată în România, în 2024, la Uzina Ford

Prima mașină complet electrică fabricată în România, în 2024, la Uzina Ford

Ford va investi 300 de milioane de dolari pentru a construi un nou vehicul comercial ușor în 2023, la uzina sa de la Craiova. Acesta va avea inclusiv o versiune complet electrică, începând cu 2024. Modelul va fi primul vehicul Ford de volum complet electric construit în România.

„Uzina Ford Craiova este recunoscută pentru competitivitate și flexibilitate în operațiunile sale de talie mondială. Planul nostru de a construi acest nou vehicul comercial ușor în România reflectă parteneriatele noastre fructuoase și continue cu furnizorii locali și comunitatea. Precum și succesul întregii echipe Ford Craiova”, a declarat Stuart Rowley, președintele Ford Europa.

Craiova va deveni a treia fabrică din Europa a constructorului unde se produc vehicule complet electrice. „Investiția din Craiova vine în contextul celorlalte investiții anunțate deja. Este vorba despre Centrul de Vehicule Electrificate din Köln (Germania) și pentru uzina Kocaeli a Ford Otosan din Turcia. Și trimite un semnal clar în legătură cu promisiunea noastră de a le oferi clienților din Europa vehicule comerciale cu zero emisii”, a mai spus Stuart Rowley.

În ton cu strategia Ford de electrificare

În februarie, constructorul și-a luat angajamentul ca întreaga sa gamă de vehicule comerciale din Europa să fie pregătită pentru zero emisii, complet electrică sau plug-in hybrid, până în 2024. Se preconizează că două treimi din vânzările de vehicule comerciale ale companiei vor fi reprezentate de modelele complet electrice sau plug-in hybrid, până în 2030.

De asemenea, noul vehicul comercial ușor va fi echipat cu unele dintre cele mai avansate motoare convenționale pe benzină, precum și diesel. Acestea sunt produse la uzina de motoare din Dagenham (Marea Britanie). Transmisiile vor fi construite la Ford Halewood Transmissions Limited, tot în Marea Britanie.

Primul pas spre un viitor electrificat la fabrica din Craiova a fost făcut în octombrie 2019, odată cu lansarea producției modelului Puma mild-hybrid. Anunțul de marți marchează o nouă etapă importantă. Ford este primul producător auto care anunță producția unui vehicul complet electric în România.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Flotă verde

ID.Buzz LWB. Let’s rock!

Un model care te face să vibrezi. Acesta este ID.Buzz, care beneficiază...

Vitesco Technologies
Industrie auto

Vitesco Technologies a deschis în Timișoara o nouă unitate de testare dedicată mobilității electrice

Vitesco Technologies, un important dezvoltator internațional și producător de sisteme de propulsie...

staţii de încărcare
Flotă verde

50 de staţii de încărcare pentru maşinile electrice vor fi montate pe 11 amplasamente din Bucureşti

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţă că 50 de staţii...

Volkswagen
Industrie auto

Volkswagen va suspenda temporar producţia a două modele electrice, din cauza cererii slabe

Volkswagen va suspenda producţia de maşini electrice ID.3 şi Cupra Born, la...