Advertisement

producția
Home Piaţa auto Industrie auto Fabrica de la Craiova, pe lista prioritară Ford în criza semiconductorilor

Fabrica de la Craiova, pe lista prioritară Ford în criza semiconductorilor

Fabrica de la Craiova este, alături de cea din Koln, pe lista prioritară a celor de la Ford. Constructorul este nevoit să reducă sau stopeze producţia de maşini la nivel european din cauza crizei semiconductorilor

Fabrica de la Craiova produce modelele Puma și EcoSport, în timp ce la Köln se asamblează Fiesta. Iar impactul redus al întreruperilor de producție sugerează că Ford protejează producția celor mai bine vândute modele pe piața europeană.

La facilitățile din Germania se va lua pauză în perioada 28-30 aprilie. Este a doua perioadă cu producție oprită la interval de numai o săptămână. ”Vom investiga în viitor eventuale alte perioade de întrerupere a activității”, au declarat surse ale companiei pentru Automotive News Europe.

În ceea ce privește fabrica de la Craiova, între 26 aprilie – 21 mai va opera în două schimburi (în loc de trei). În plus, este estimată o perioadă de 6 zile fără producţie de vehicule, în data de 29 aprilie, respectiv în perioada 10 – 14 mai, precum şi 10 zile fără producţie de motoare, în perioada 26 aprilie – 14 mai.

Producție afectată serios în celelalte facilități din Europa

Fabrica Ford din Turcia a anunțat că va întrerupe producția între 19 aprilie și 13 iunie. În plus, este luată în calcul și o prelungire a tradiționalei perioade de pauză din vară. Este de precizat că aici se realizează, în colaborare cu Otosan, vehiculele comerciale de dimensiuni medii Transit. Iar acestea aduc cea mai mare parte a  profiturilor producătorului în Europa. Mai mult, fabrica și-a închis deja liniile de producție timp de două săptămâni în martie din pricina pandemiei de coronavirus.

Fabrica Ford din Saarlouis, Germania, unde se construiește compactul Focus, va opri producția pentru încă 20 de zile. Se prelungește astfel perioada de pauză de cinci săptămâni, anunțată la final de februarie. În egală măsură, la Valencia, Ford va întrerupe producția autoutilitarei compacte Transit Connect în perioada 28 aprilie – 2 iulie. Totodată, până în 31 iulie, vor exista 20 de zile de pauză pe liniile pe care se realizează Kuga, Mondeo, Galaxy și S-Max.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Bosch
Industrie auto

Bosch transformă tehnologia în „tehnică pentru o viață” și prin software

La Bosch, programarea este esențială: furnizorul de tehnologie și servicii își extinde...

Stellantis
Industrie auto

Societatea mixtă Stellantis – LeapMotor va lansa 6 vehicule electrice până în 2027

Stellantis urmează să formeze o societate mixtă cu producătorul chinez de vehicule...

Industrie auto

IAA Transportation 2024: spre o expoziție cu adevărat globală și inovatoare. Surpriza: KIA

Cel puțin în ceea ce privește vehiculele comerciale, IAA Transportation 2024 va...

Volkswagen
BusinessIndustrie auto

Volkswagen redirecționează o treime din investițiile în mașini electrice către modelele diesel și pe benzină

Confruntați cu realitatea unei piețe electrice aflate în dificultate, producătorii își reajustează...