Prima Agenţie UE de pe teritoriul României – Centrul Cyber

Bucureştiul va găzdui Centrul Cyber al UE - prima Agenţie UE de pe teritoriul României. Expertiza României în IT a fost recunoscută în UE, a scris pe Twitter, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.
Centrul Cyber

”Succes excepţional pentru România: după demersuri diplomatice intense, inclusiv la nivel înalt, Bucureştiul va găzdui Centrul Cyber al UE – prima Agenţie UE de pe teritoriul României. Expertiza României în IT a fost recunoscută în UE. România va contribui la ecosistemul european de securitate cibernetică”, se arată în mesajul ministrului de pe Twitter”.

România nu găzduiește, în prezent, nicio agenție a Uniunii Europene.

Pentru a găzdui Centrul Cyber al UE, Bucureştiul a candidat alături de alte şase oraşe: Bruxelles, Munchen, Varşovia, Vilnius, Luxemburg şi León (Spania).

Centrul industrial, tehnologic și de cercetare în materie de securitate cibernetică (Centrul CYBER) va fi înființat pentru a îmbunătăți coordonarea cercetării și a inovării în materie de securitate cibernetică. Acesta va fi, de asemenea, principalul instrument al UE de punere în comun a investițiilor pentru cercetarea și dezvoltarea tehnologică și industrială în materie de securitate cibernetică.

 

CITEȘTE ȘI:

6 diferențe între criza financiară din 2008 și criza Covid din 2020

Soluție smart pentru modernizarea sistemelor de gestiune a parcărilor publice

Euroins România a trecut prin două majorări de capital pentru reechilibrarea financiară

 

 

Adaugati comentariu