euroins
Home Administrare flote Asigurări Euroins România a trecut prin două majorări de capital pentru reechilibrarea financiară

Euroins România a trecut prin două majorări de capital pentru reechilibrarea financiară

Euroins România Asigurare Reasigurare a trecut prin două majorări succesive de capital, de peste 126 milioane lei, pentru implementarea unor măsuri complexe de reechilibrare financiară

”Euroins România Asigurare Reasigurare SA anunţă implementarea unor măsuri complexe de reechilibrare financiară prin care compania îşi consolidează prezenţa cu două majorări succesive de capital în valoare de peste 126 milioane lei. Prima majorare de capital, în valoare de 50 de milioane de lei, a fost realizată pe 2 decembrie. O zi mai târziu, pe 3 decembrie, Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Euroins România a aprobat şi realizat propriu-zis conversia a două datorii subordonate în valoare de 76 de milioane de lei în capital de lucru”, a anunţat asigurătorul.

Potrivit companiei, cu aceste două creşteri succesive de capital, Euroins România îşi consolidează semnificativ poziţia în conformitate cu strategia de scădere a expunerii pe piaţa RCA şi de diversificare a portofoliului.

”Finalizarea acestor măsuri economice şi infuzii de capital indică angajamentul pe termen lung al acţionarilor şi investitorilor faţă de Euroins România şi piaţa de asigurări din România. În prezent, puterea financiară a Euroins România Asigurare Reasigurare SA este în concordanţă cu obiectivele companiei pentru viitorul apropiat”, spun reprezentanţii Euroins.

Conform surselor citate, compania se concentrează pe creşterea continuă a calităţii şi diversificării portofoliului de asigurări, având ca principal obiectiv menţinerea şi consolidarea poziţiei şi îmbunătăţirea continuă a rezultatelor financiare.

”Principalul obiectiv al Euroins România Asigurare Reasigurare SA este să rămână un partener stabil pentru clienţii şi intermediarii săi”, a declarat Jeroen van Leeuwen, membru al Consiliului de Administraţie.

Euroins Insurance Group (EIG) AD are sediul central în Bulgaria şi operează în nouă ţări europene şi are filiale de asigurări în Bulgaria, România, Macedonia de Nord, Ucraina şi Georgia. EIG operează şi în Grecia, Polonia şi Rusia. În prezent, grupul de asigurări are peste 2,5 milioane de clienţi şi peste 3.000 de angajaţi. EIG este o filială a Eurohold Bulgaria, un grup independent care operează în regiunea CEE / SEE / CSI, listat la bursele de la Sofia şi Varşovia.
Eurohold Bulgaria este activă în asigurări, leasing, vânzări de autoturisme, gestionarea activelor şi operaţiuni de investiţii.

Euroins a cumulat cele mai multe reclamații de la consumatori

Potrivit Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Euroins România este societatea de asigurare cu cel mai mare număr de petiţii şi informări de neconformitate din trimstrul II, cu 4.834 reclamații (56,58% din numărul total), în scădere cu 24,29% faţă de trimestrul I al anului 2020.

Pentru neîndeplinirea la termenele scadente a unora dintre obligaţiile prevăzute în planul de măsuri stabilit în sarcina societăţii, ASF a decis, în iulie 2020, sancţionarea directorului general al Euroins România, Mihnea Tobescu, cu o amendă de 100.000 lei şi a directorului general adjunct, Milena Guentcheva, cu o amendă de 50.000 lei.

În data de 13 februarie, societatea a mai fost amendată cu 500.000 de lei, ASF constatând deficienţe cu privire la mecanismele de control intern, precum şi nereguli referitoare la modul de constituire a rezervelor tehnice şi a calităţii datelor.

ASF a mai decis şi pe data de 5 februarie 2020 sancţionarea Euroins cu suma de 100.000 de lei pentru o serie de nereguli, precum: nerespectarea prevederilor legale stipulate in Legea RCA şi Norma 20/2017 referitoare la inregistrarea cererii de despăgubire depusă la dosar; răspunsul privind solicitarea de despăgubire şi formularea ofertei; utilizarea Procesului verbal de constatare care nu conţine menţiunea conform căreia persoana prejudiciată are dreptul să se poată adresa oricărei unităţi reparatoare auto, fără nicio restricţie sau constrangere din partea asigurătorului RCA; utilizarea unor surse de referinţă neprevăzute in legislaţia din domeniul asigurărilor; termenul de incheiere a procesului verbal suplimentar de constatare.

Compania a mai primit o amendă de 50.000 de lei și în septembrie 2019 pentru întârzierea achitării despăgubirilor RCA către consumatori.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Carabinierii italieni, ”înarmați” cu 52 de autoturisme Nissan Leaf

România, țara din ECE cu cele mai multe insolvențe în pandemie

Cod galben de ploaie, burniţă şi polei pentru 12 județe

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

tarifele de primă maxime
Asigurări

ASF propune prelungirea HG care stabileşte tarifele de primă maxime pentru polițele RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a propus prelungirea până la 31 decembrie...

Eazy Asigurări
Asigurări

Compania Eazy Asigurări intră pe piața RCA

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a acordat companiei Eazy Asigurări autorizația...

FGA
Asigurări

Denunțarea contractelor de asigurare emise de Euroins. Clarificările FGA

Contractele de asigurare emise de către societatea Euroins Asigurare-Reasigurare SA rămân valabile,...

euroins
Asigurări

CITR: Creanțele scadente ale Euroins însumează, până acum, 600 milioane de lei

CITR a finalizat prima etapă din gestionarea falimentului Euroins, în cele aproximativ...