Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, propus de PNL pentru funcția de premier

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu este propunerea liberalilor pentru funcţia de premier. Decizia a fost luată în Biroul Politic Naţional al partidului, a declarat Ludovic Orban, președintele PNL.
Sărbătorile de Paști

„Cu o singură abţinere, Biroul Politic Naţional al PNL a decis ca propunerea noastră pentru funcţia de premier să fie Florin Cîţu”, a spus Orban la sediul PNL.

Florin Cîțu a avut deja miercuri o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis.

Acesta a declarat că în perioada următoare obiectivul este formarea unei majorităţi parlamentare pentru ca România să aibă cât mai repede un guvern votat.

„Vreau să le mulţumesc colegilor din PNL pentru încredere. Este o onoare această nominalizare şi, bineînţeles, în perioada următoare, obiectivul este să formăm această majoritate parlamentară pentru a avea cât mai repede un guvern votat. Este nevoie de un guvern cât mai repede”, a afirmat ministrul Finanțelor.

Cîţu a mai fost desemnat premier de către şeful statului, pe 26 februarie, însă acesta şi-a depus mandatul şi astfel votul de învestitură pentru Guvern în Parlament nu a mai fost dat.

Potrivit liberalilor, vor fi maxim 18 ministere în viitorul Guvern, iar PNL va propune la negocierile cu USR-PLUS şi UDMR ca acestea să fie împărțite potrivit procentelor obţinute la alegerile parlamentare şi anume liberalii să desemneze 10 sau 11 miniştri, USR-PLUS, 5-6 miniştri, iar UDMR, doi miniştri.

Negocierile pentru formarea majoritîții parlamentare ăntre PNL, USR-Plus și UDMR vor începe joi, când va fi luată în discuție și şefia Camerei Deputaţilor.

 

CITEȘTE ȘI:

Allianz-Ţiriac Asigurări a preluat compania Gothaer Asigurări Reasigurări

Trenuri spre Aeroportul Henri Coandă, din 13 decembrie. La CFR Călători biletul costă 8,30 lei, dar va scădea la 5 lei

6 diferențe între criza financiară din 2008 și criza Covid din 2020

 

 

Adaugati comentariu