Posibilă regulă pentru evitarea auto-izolării de 14 zile. Soluția lui Raed Arafat

Românii care vin din ţări cu mai puţin de cinci cazuri noi de Covid-19 la un milion de locuitori, ca medie din ultimele 14 zile, ar putea să nu mai intre în izolarea la domiciliu pe o perioadă de 14 zile, susţine Raed Arafat, secretar de stat în MAI.raed arafat


„E un parametru la care ne uităm, o să înceapă cu spaţiul european, Uniunea Europeană plus Norvegia, Elveţia, Lichtenstein. Care este modalitatea: cine este la cinci cazuri noi la un milion de locuitori în ultimele 14 zile, media, atunci poate să intre în anularea măsurii de relaxare şi acest lucru se va evalua periodic”, a afirmat Raed Arafat la un post de televiziune.

În opinia sa, măsura va fi valabilă doar pentru cei care vin din ţări cu rată foarte scăzută de îmbolnăviri cu Covid-19 sau care le-au tranzitat, dar au stat acolo în ultimele 14 zile.

Printre aceste state state se numără, în prezent, Grecia şi Bulgaria, dar secretarul de stat în MAI spune că lista va fi extinsă, fiind posibil ca şi Germania să figureze.

 

Regula s-ar aplica atât pentru românii care tranzitează frontierele terestre, cât şi pentru cei care sosesc pe cale aeriană.

Până în data de 9 iunie, în România au fost confirmate 20.749 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 14.910 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, 1345 persoane
au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 145 noi cazuri de îmbolnăvire, iar la AT sunt internați 152 de pacienți.

În carantină instituționalizată sunt 2.120 de persoane. Alte 96.398 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 511.295 de teste.

 

CITEȘTE ȘI:

Cod de etică pentru Inteligența Artificială în industria auto

Honda, sub un atac cibernetic fără precedent. Operaţiunile globale au fost blocate

Mercedes-Maybach S 650 Night Edition: V12, fibră de carbon

 

Adaugati comentariu