Poliția și Jandarmeria franceză își reînnoiesc flotele cu peste 1.000 de mașini electrice

Ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, a confirmat comanda pentru un număr de 1.002 mașini electrice, model Renault Zoe, care vor fi livrate Poliției naționale și Jandarmeriei până la sfârșitul anului 2020, bugetul alocat în total pentru reînnoirea flotelor urmând să ajungă la 400 de milioane de euro.
mașini electrice

Anunțul a fost făcut cu ocazia unei vizite întreprinse de Gérald Darmanin la fabrica Renault din Flins.

În urma unui amendament adoptat de Senat la proiectul de rectificare bugetară, Ministerul francez de Interne a primit în plus 75,3 milioane de euro pentru reînnoirea și ecologizarea acestor flote.

În plus, planul „France Relance” prevede o investiție de 180 de milioane de euro pentru ecologizarea flotelor Poliției naționale, Jandarmeriei și Administrației vămilor cu mașini electrice sau hibrid plug-in.

În total, Poliția națională și Jandarmeria vor beneficia de un buget de 400 de milioane de euro, sumă care va fi utilizată în special pentru reînnoirea flotelor cu vehicule franceze. „Această sumă acoperă 15.000 de mașini sau înlocuirea unu vehicul din patru. Acest lucru va permite conducerea în siguranță a vehiculelor mai noi și mai eficiente”, a arătat ministrul francez de Interne.

 

CITEȘTE ȘI:

Borş II – Nagykereki, al 13-lea punct de trecere deschis la graniţa României cu Ungaria

Autostrada A3 Transilvania. Cine va construi Nădăşelu – Mihăieşti şi Mihăieşti – Zimbor

Test drive Renault Master facelift

 

Adaugati comentariu