Producătorii auto mondiali, în competiție pentru alianțe în China

Producătorii auto din întreaga lume au intrat într-o cursă contra cronometru pentru a colabora cu companii din China în noul sector al vehiculelor ”verzi”.
China

La vânzările de mașini ”verzi” – electrice, plug-in hibrid și pe bază de pile de combustie, China a depășit Statele Unite în 2015 și de atunci a deținut supremația.

În China, vânzările de mașini electrice, plug-in hibrid și vehicule cu pile de combustie au depășit 5% din totalul livrărilor pentru prima dată în semestrul I din 2019, Ministerul chinez al Industriei și Tehnologiei Informației estimând că cifra va ajunge la 25% până în 2025, scrie China Daily.

Anul trecut, vânzările de vehicule ecologice au totalizat 1,2 milioane de unități, însă pe fondul pandemiei Covid-19 se estimează că ar putea scădea la 1,1 milioane de unități în 2020.

Toyota

Astfel, pe fondul creșterii accelerate a sectorului energiilor regenerabile, Toyota a înființat, pe 20 august 2020, o unitate de cercetare în Beijing, dedicată vehiculelor cu pile de combustie. Unitatea a fost deschisă în parteneriat cu producătorii de stat FAW, Dongfeng, GAC și BAIC, precum și cu Beijing SinoHytec Co, un constructor chinez de motoare cu pile de combustie.

Toyota deține 65% din compania comună – United Fuel Cell System R&D – cu un capital social de 1,67 miliarde de yeni (15,81 milioane de dolari). Se preconizează că investiția totală a instalației va crește la 50 de milioane de dolari.

Producătorul japonez de automobile este unul dintre cei mai mari susținători ai vehiculelor cu pile de combustie, mizând pe faptul că acestea vor deveni cea mai bună soluție pentru viitoarele modalități de transport.

General Motors

Cel mai mare producător de automobile din Statele Unite a anunțat că peste 40% din noile sale modele din China, în următorii cinci ani, vor fi electrificate și vor fi fabricate local.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Poliția și Jandarmeria franceză își reînnoiesc flotele cu peste 1.000 de mașini electrice

Borş II – Nagykereki, al 13-lea punct de trecere deschis la graniţa României cu Ungaria

 

Adaugati comentariu