Un nou contract semnat pentru Autostrada Transilvania: Nuşfalău – Suplacu de Barcău

Nuşfalău

Contractul pentru proiectarea şi execuţia tronsonului Nuşfalău – Suplacu de Barcău (13,5 km), parte din Autostrada Transilvania, a fost semnat sâmbătă, în prezenţa ministrului Transporturilor, Lucian Bode.

Antreprenorul este compania turcă Nurol Insaat ve Ticaret.

Potrivit CNAIR, contractul în valoare de 384,1 milioane de lei fără TVA şi este finanţat din fonduri europene nerambursabile.

Durata contractului este de 24 luni, din care: şase luni perioada de proiectare şi 18 luni perioada de execuţie a lucrărilor. Perioada de garanţie a lucrărilor este de 120 de luni.

În cadrul contractului se vor realiza autostrada pe lungime totală de 13,54 kilometri, precum şi un nod rutier Nuşfalău km 67+500 (intersecţie cu DN1H), şapte pasaje peste autostradă, şase poduri peste autostradă, o parcare de scurtă durată la kilometrul 69+150, un punct de sprijin pentru întreţinere km 69+240, bretea de întoarcere, varianta de circulaţie pe DN1H, dar şi restabiliri pentru legăturile rutiere.

Sâmbătă, după semnarea acestui contract, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat că peste câteva zile vor fi deschişi traficului rutier cei 18 kilometri din Autostrada Transilvania între Iernut şi Cheţani.

 

CITEȘTE ȘI:

Producătorii auto mondiali, în competiție pentru alianțe în China

Poliția și Jandarmeria franceză își reînnoiesc flotele cu peste 1.000 de mașini electrice

Borş II – Nagykereki, al 13-lea punct de trecere deschis la graniţa României cu Ungaria

 

Adaugati comentariu