Un autototurism electric explodează la stația de încărcare. Video

Se întâmplă rar, dar când se întâmplă, arată al naibii de spectaculos! Iată un clip în care un autoturism electric explodează în timp ce este cuplat la priza de curent.
Autoturism electric explodeaza floteauto.ro

Povestea din spatele acestui film spectaculos este simplă: după ce și-a conectat la priză mașina electrică, un proprietar chinez a văzut că începe să iasă fum din ea. Așa că s-a panicat și, în loc s-o scoată de la încărcat, a sunat la pompieri.

Autoturism electric explodeaza floteauto.ro

Aceștia au ajuns repede și, punându-se la adăpost, au început să stropească mașina cu apă. În scurt timp, dezastrul s-a produs: bateria încinsă a explodat, iar panourile caroseriei au zburat peste tot, aterizând inclusiv pe alte mașini parcate în apropiere, fără însă a le avaria.

Tot ce știm e că autoturismul este chinezesc, dar nu avem detalii certe despre marcă și model. Privind filmarea, însă, putem deduce că este vorba despre un Baic EX360, un crossover mic care, după discounturile oferite de statul chinez, ajunge să coste echivalentul a 10.000 euro. Acesta este dotat cu o baterie de 48 kWh care permite o autonomie de 327 km și poate fi încărcată rapid, până la 80%, în 30 de minute (fără să explodeze, teoretic). Viteza maximă este limitată la 125 km/h.

Un autoturism electric explodează: se poate și în România?

Sigur, nu trebuie să ne panicheze acest incident, însă nici nu putem trece cu vederea că acesta se poate întâmpla la un moment dat și prin România, mai ales că livrările lui Ford Kuga plug-in au fost sistate din cauza posibilelor incendii care pot izbucni la încărcarea bateriei. Iar acum, odată cu ”explozia” vânzărilor vehiculelor electrificate, probabilitatea crește. Și nu trebuie să țină musai de autoturism, ci poate fi cauzată și de stația de încărcare, așa cum s-a întâmplat în acest videoclip.

Până una-alta, încarcă cu încredere, dacă mai ai loc la priză pe lângă șoferii de ride-sharing cu vehicule electrice, care fac coadă de 4-5 mașini, eventual fără să dea check-in la priză!

 

 

Adaugati comentariu