Advertisement

Incendiu la stația de încărcare floteauto.ro
Home Infrastructură Siguranţă rutieră Incendiu la stația de încărcare: video!

Incendiu la stația de încărcare: video!

Nu e o regulă, dar se poate întâmpla ocazional, așa cum o arată filmul spectaculos de mai jos, în care o cameră de supraveghere surprinde un incendiu la stația de încărcare cu electricitate.

Da, mașinile electrice pot lua foc. Se pot aprinde fie când se încarcă, așa cum vedem mai jos, fie când fac accident, fie când… stau în parcare. Sigur că ponderea incendiilor raportată la numărul de încărcări cu energie electrică este… simbolic. Dar e clar că bateriile se încing la încărcare și se pot aprinde în mod spectaculos, mai ales când sunt cuplate la o priză de încărcare rapidă. Iată cum arată un incendiu la stația de încărcare.

Incendiu la stația de încărcare floteauto.ro

Situația poate degenera dacă mașina este lăsată nesupravegheată și dacă lângă ea se mai află și alte autovehicule, precum în cazul nostru. Un camion electric parcat lângă van-ul cu pricina a avut de suferit la fel de mult, deși șoferul s-a străduit să-l mute din zona spectaculoasă. Scrum s-a făcut și sedanul aflat mai departe, ca într-un domino sumbru.


Incidentul s-a petrecut pe 8 mai la un punct de încărcare din Dongguan, China. Incendiul a fost picantat și de explozia bateriei, ca spectacolul să fie complet. La fața locului s-au deplasat opt mașini de intervenție și 40 de pompieri, însă, așa cum se vede, nu suficient de rapid pentru a salva cele trei vehicule. Mai mult, cei prezenți la fața locului au ”raportat” cinci mașini afectate de incendiu, unele aflate în afara razei de filmare a camerei video.

Se pare că problema ar fi fost cauzată de stația de încărcare, pentru că, după incident, poliția locală a interzis accesul la alte 48 de stații de încărcare totalizând 700 de prize de curent.

Incendiu la stația de încărcare: optimizări ale bateriilor

Deja producătorii de vehicule electrice în general și de baterii în particular acordă atenție siguranței în exploatare, iar cel mai recent exemplu este cel al modelului chinezesc Aiways U5. Acesta vine cu un acumulator mai sigur, cu o structură internă de tip sandwich, care separă linchidul de componentele bateriei propriu-zise, scăzând pericolul de producere a incendiilor.

via insideEVs

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

MAE
Siguranţă rutieră

MAE: Recomandări privind trecerea frontierelor bulgare pentru perioada 20 iulie – 15 septembrie

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în...

Autostrada A3
Siguranţă rutieră

Trafic închis pe Autostrada A3, în perioada 18-19 iulie. Rutele alternative

Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române informează că în...

antidrog
JuridicSiguranţă rutieră

Guvernul modifică Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa rutieră. Testele antidrog și returnarea permiselor

În ședința de joi, Guvernul va modifica Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa...

giurgiu-ruse
Siguranţă rutieră

Miercuri încep lucrările de reparație pe Podul Giurgiu – Ruse. Durata estimată, 730 de zile

Lucrările de reparație pe tronsonul bulgar al Podului Giurgiu – Ruse încep...